Zwembad aanleggen

Geplaatst door

Een eigen zwembad in de tuin. Wie droomt daar nu niet van? Met de warme zomers van de laatste jaren wordt die wens misschien steeds groter. Het hoeft niet bij een wens te blijven. Waar dit vroeger alleen weggelegd leek te zijn voor mensen met veel geld, is dat nu niet meer het geval. Of u nu op zoek bent naar een zwembad voor uw kinderen of zelf verkoeling wilt zoeken in de tuin. Er zijn tegenwoordig heel veel mogelijkheden. Laat u goed adviseren en dan kunt u op zonovergoten dagen ook genieten van een frisse duik in uw eigen tuin.

Soorten zwembaden

Voordat u een keuze maakt voor een zwembad, is het eerst belangrijk om te bepalen waar u het zwembad voor wilt gebruiken. Als u echt wilt kunnen zwemmen, dan moet u een wat groter en dieper zwembad aanleggen , dan als het meer bedoeld is als zwembad om in te spelen voor de kinderen. U kunt natuurlijk kiezen voor een zwembad in de tuin, maar als u de ruimte heeft, behoort een binnenzwembad ook tot de mogelijkheden. Zwembaden worden gemaakt van verschillend materiaal. Zwembaden van polypropyleen, een soort kunststof, zijn heel stevig. Het is een materiaal dat lang meegaat en goed bestand is tegen chemische producten. Bij het aanleggen van een polypropyleen zwembad hoeven geen zware kranen gebruikt te worden, want het materiaal is relatief licht. Het is ook goedkoper in aanschaf dan een betonnen zwembad. Als u een zwembad wilt aanleggen dat niet gebonden is aan een bepaalde maat of vorm, kunt u kiezen voor een folie zwembad.

Een zwemvijver of een zwembad aanleggen

De laatste jaren zijn zwemvijvers meer in opkomst. Een zwemvijver is eigenlijk een combinatie van een zwembad en een vijver. Het filteren van het zwemwater gebeurt via waterzuiverende planten. Het zwembad bestaat dan uit twee gedeelten, het gedeelte met de waterzuiverende planten en het gedeelte waarin u kan zwemmen. Een zwemvijver is ecologisch, vergt minder onderhoud en is een stuk goedkoper dan een gewoon zwembad.

Onderhoud van het zwembad

Het aanleggen van een zwembad is de eerste stap. Om vervolgens lang plezier te hebben van uw zwembad is het zeker zo belangrijk om het goed te onderhouden. Door het zwembad goed af te dekken blijft het schoner en blijft het water ook warmer. Er zijn zowel overkappingen als lamellen afdekkingen. Als u geen zwemvijver heeft, maar een zwembad is een filter essentieel. Een filterpomp zorgt ervoor dat het water in het zwembad wordt rondgepompt en gefilterd. Een zwembadpomp heeft u ook zeker nodig. Deze zorgt ervoor dat het zwembadwater naar de het zandfilter en warmtepomp gestuurd wordt, zodat deze hun werk kunnen doen.
Met een zwembadstofzuiger kunt u de bodem en de rand van het zwembad schoonmaken.
Een zwembad in de tuin hoeft niet bij een droom te blijven. Wat uw wensen ook zijn en wat de maat van uw tuin ook is.