Zoek je een boomverzorger voor een kwalitatief hoogstaande boomverzorging?

Geplaatst door

Er zijn meerdere situaties waarin bomen extra verzorging nodig hebben. Veel woningeigenaren en ook bedrijfseigenaren onderschatten het belang van een goede en tijdige boomverzorging. Maar wanneer hebben de bomen in jouw tuin of bedrijf, of de bomen die op een van jouw percelen staan, eigenlijk intensief en gespecialiseerd onderhoud nodig. Welke specifieke soorten verzorging voor bomen zijn er tegenwoordig mogelijk? En waarom is het aan te raden om hiervoor een deskundige boomverzorger in te schakelen? Alles over het effectief verzorgen van jouw boom of bomen lees je in dit blog!

Situaties waarin gespecialiseerd boomonderhoud van belang is

Bomen hebben in diverse levensfases onderhoud nodig om goed te kunnen groeien. Door een boom op de gepaste tijd te snoeien, blijven ze goed groeien en kunnen ze zich tot vitale bomen ontwikkelen. Het resultaat is een krachtige boom, die zo lang mogelijk fris, groen en goed blijft. Naast regulier onderhoud hebben bomen soms in specifieke gevallen acute boomverzorging nodig. Een voorbeeld is een boom die ziek is en daarom een risico vormt voor zijn directe omgeving. Verder zijn er nog andere goede redenen om een boomverzorger in te schakelen. en bekend voorbeeld zijn bomen die te groot zijn geworden en hierdoor het zicht benemen van een of meer woningen. Deze bomen hebben een flinke snoeibeurt nodig, of moeten gerooid worden. Ten slotte kan nog gedacht worden aan bomen die een direct gevaar vormen en daarom volledig weggehaald of intensief gesnoeid dienen te worden. Denk bijvoorbeeld aan bomen die scheef zijn gaan hangen en dreigen om te vallen (op een schuur of woning), bomen waarvan de wortels vernielingen aanrichten of bomen die geraakt zijn door de bliksem.

De voordelen van professionele bomenverzorging

Het aanpakken van boomverzorging door en professional heeft enkele interessante voordelen. Zo weet een boomverzorger precies wat een boom nodig heeft. Of deze nu gesnoeid, omgezaagd of juist bij de wortels extra gevoed moet worden: wat jouw boom ook nodig heeft, professionele bomenverzorgers weten precies hoe ze dit soort onderhoud doeltreffend moeten aanpakken. Hierdoor krijgt jouw boom een langere levensduur, bloeit beter en is uiteindelijk vitaler. Bij rooien of snoeien is het voordeel natuurlijk dat het direct veiliger wordt in de buurt en/of je weer kunt genieten van het uitzicht als je in de tuin zit.

Het nut van vitale bomen

Vitale bomen door goed bomenonderhoud is, met name in steden en dichtbevolkte gebieden, van groot belang. Bomen zorgen ervoor dat er CO2 uit de lucht gefilterd wordt en zetten die om in zuurstof. Zonder bomen dus geen gezond levensklimaat. Verder hebben bomen een gunstig effect op de biodiversiteit in hun directe omgeving: ze trekken bepaalde planten en dieren – zoals vogels, insecten en eekhoorns – aan. Hiermee krijgt de flora en fauna natuurlijk een positieve injectie. Een ander voordeel van bomen is het gevoel dat ze oproep: bomen helpen om je rustig, relaxed en ontspannen te voelen. En ook kunnen ze de nodige privacy bieden en dienen ze als schaduwplek bij heet weer.

Kies voor een expert bij jou in de buurt

Je ziet het: al met al zijn er heel goede argumenten om de bomen op jouw perceel goed te laten onderhouden door een ervaren tuinexpert. Bomen verhogen de leefbaarheid in jouw direct omgeving namelijk in grote mate.