Zo richt je de slaapkamer in

Geplaatst door

Het is weer zomer en het gevoel om je slaapkamer opnieuw in te richten naar het weer kickt weer in. Waar begin je nou mee en waar kies je voor? Lees gauw verder voor een aantal tips.

 

Kleur

In je slaapkamer wil je natuurlijk een prettig en knus sfeertje hebben, omdat je er je rust wilt pakken wanneer het kan. Vooral nu het zomer is, is het perfect om te kiezen voor pastelkleuren zoals lichtroze voor een warme sfeer of wat koelere kleuren zoals lichtblauw en lichtgrijs. Zo heb je nog een beetje kleur in je kamer zonder dat het te fel is en ook niet teveel stoort.

Nachtrust

Eén van de ergernissen in de zomer is het slapen wanneer het buiten te warm wordt. Al het warme lucht verzamelt zich dan in je slaapkamer dat zelfs een ventilator of het openzetten van een raampje ook niet meer helpt. Een elektrische boxspring kan een additionele oplossing zijn. Deze zijn in verschillende formaten te verkrijgen, zoals bijvoorbeeld de boxspring 160×200. Lekker ruim zodat je genoeg plek hebt voor jezelf, zeker fijn in de hitte! Overigens, kun je ook een topper voor op je matras kiezen dat koel aan blijft voelen en een goede ventilatie heeft.

Verlichting

Natuurlijk is verlichting ook een belangrijk onderdeel tijdens het inrichten van je slaapkamer. Als je de ruimte ervoor hebt, is het fijn om nachtlampjes naast je bed te hebben. Zo kun je die aanzetten als je nog bijvoorbeeld wilt lezen voor het slapen gaan en niet al te veel licht wilt hebben. Bovendien, spelen gordijnen ook een grote rol. Mocht je overdag veel natuurlijke licht in je kamer willen, dan zijn de wat dunnere gordijnen in een lichte kleur een aanrader. In de avond, kun je dan wat dikkere gordijnen over de dunnere doen, zodat je alsnog lekker kunt slapen.