Zo meld jij jouw zonnepanelen aan

Zo meld jij jouw zonnepanelen aan

Geplaatst door

De duurzame zonnepanelen verspreiden zich op hoog tempo. In korte tijd worden steeds meer woningen voorzien van de platen op het dak. In het begin begreep ik persoonlijk niet volledig waarom bewoners ervoor kozen om platen op hun dak te bevestigen, maar op termijn werd deze keuze mij steeds duidelijker. De zonnepanelen installatie kan jou een hoop kosten besparen en dragen bij aan een beter milieu. 

Voordat jij de zonnepanelen in gebruik kunt stellen, zul jij de zonnepanelen eerst moeten aanmelden. Na de aanmelding ben jij pas verzekerd dat jij een vergoeding zal ontvangen voor jouw geleverde energie en zullen eventuele storingen voorkomen worden. Maar hoe gaat zo’n aanmelding in zijn werking?

Hoe meld ik mij aan?

Nadat jouw woning voorzien is van een zonnepanelen installatie ben jij verplicht om de zonnepanelen te registreren. De zonnepanelen kun je gemakkelijk aanmelden door jouw gegevens in te voeren op energieleveren.nl. Hierbij zullen jouw adresgegevens, de laatste zes tekens van jouw meternummer, het vermogen van de geplaatste zonnepanelen, het merk en type van de omvormer en of sprake is van energieopslag gevraagd worden. Deze nodige informatie kun je vinden in de documentatie van de zonnepanelen en omvormer.

Waarom moet ik mij aanmelden?

In de introductie heb ik al kort de redenen voor de verplichte aanmelding opgesomd, al is het begrijpelijk dat jij nog steeds met vraagtekens boven jouw hoofd zit. Laat het mij uitleggen. Indien jij, gedurende een periode, meer energie hebt opgewekt dan verbruikt, is het mogelijk om deze resterende energie terug te leveren aan de energieleverancier. Hiervoor zul jij een vergoeding ontvangen. Indien jij niet aangemeld bent, zal jij deze vergoeding niet ontvangen. Het aanmelden is een kleine moeite dat wordt beloond in de toekomst.

Voordelen van zonnepanelen

Nadat de inschrijving compleet is, wordt het mogelijk om alle voordelen van zonnepanelen te ervaren. Zo besparen zonnepanelen op de maandelijkse energiekosten. Hoe meer zonnepanelen er op een dak liggen, hoe lager de maandelijkse lasten worden. Met de aanmelding wordt er ook dus voor gezorgd dat eventuele reserves van energie verkocht kunnen worden en hiermee worden de zonnepanelen optimaal benut. Zo zijn zonnepanelen de ideale investering.