tuin

Zo maak jij je tuin een stukje gezonder!

Geplaatst door

Een tuin is een locatie waar je volledig tot rust kunt komen. Als jij je tuin goed verzorgd zul je geen problemen ervaren met de tuin. Het kan natuurlijk voorkomen dat je een grote tuin hebt en niet weet wat je met deze ruimte moet doen. Gelukkig is er natuurlijk een goede oplossing door je tuin een stukje gezonder te maken. Je hebt de mogelijkheid om gemakkelijk de tuin een stukje gezonder te maken door fruitbomen toe te voegen aan de tuin. Fruitbomen geven in een bepaald seizoen fruit, waardoor je kunt genieten van heerlijke eigen gekweekte fruit. Natuurlijk bespaard dit je erg veel geld. Wel dien je geduld te hebben, want een boom groeit niet snel. Let daarom op bij het kopen van een boom. Zorg er voor dat je een boom aanschaft die al redelijk groot is.

Een kersenboom planten in de tuin

Als je lekker fruit wilt laten groeien in de tuin, dan heb je de mogelijkheid om te kijken voor een kersenboom. Een kersenboom is een middelgrote boom die van schaduw en zon houdt. Zorg er daarom voor dat de boom niet te veel in het daglicht wordt gezet, maar de boom moet ook niet teveel in de schaduw staan. Als je boom wel teveel in de schaduw staat, kan het voorkomen, dat de kersen niet zoet worden. Dit wil je natuurlijk voorkomen als je van de zomer heerlijke kersen uit je eigen tuin wilt kunnen plukken.

Als je een kersenboom aanschaft krijg je heel waarschijnlijk een kleine boom die nog moet groeien. Hier zal veel tijd in zitten, maar is het zeker waard. Om de groei van de kersenboom te bevorderen zul je elke winter kalkgift om de boomspiegel moeten strooien. Dit zorgt voor een uitstekende groei en opbrengst.

De juiste fruitbomen aanschaffen

Als je fruitbomen wilt planten in de tuin, dan is het erg handig om te kijken naar fruitbomen die passen in de tuin. Er zijn een aantal fruitbomen die klein blijven en daarom ook niet veel ruimte innemen in de tuin. Daarentegen zijn er ook andere fruitbomen die veel ruimte innemen omdat de boom erg groot wordt. In de eerste jaren zal dit niet storend kunnen zijn. Dit komt natuurlijk doordat de boom nog niet volgroeid is. De boom brengt daarom ook geen overlast. Wanneer de boom volgroeid is, kan het wel overlast veroorzaken waardoor het erg handig is om tijdens het planten dit al te voorkomen.

Waar je fruitbomen kunt aanschaffen

Fruitbomen kun je bij veel verschillende winkels aanschaffen. Zo heb je de mogelijkheid om via het internet een prachtige boom aan te schaffen, maar ook bij een aantal winkels in de buurt kun je terecht voor leuke fruitbomen. Als je eenmaal de juiste fruitbomen hebt gevonden, dan kun je de fruitbomen kopen of bestellen. Let er wel op dat je de juiste fruitbomen aanschaft zodat je geen problemen krijgt met de fruitbomen in de toekomst. Let ook op waar de fruitboom van houdt.