tuin zelf onderhouden

Zo kun jij je tuin zelf onderhouden

Geplaatst door

Het is in de zomer een hele taak om de tuin te kunnen onderhouden. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel tuinmachines die het onderhouden van een tuin gemakkelijk maken. Zo zijn er robot en zitmaaiers waarmee het gras er snel af gaat zonder te veel inspanning te leveren. Of wat dacht je van de bladblazer die je juist in de herfst weer heel veel gebruikt om al de gevallen bladeren op te bergen. Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke en innovatieve machines die kunnen helpen bij het makkelijk onderhouden van de tuin.

Het gazon snel en effectief maaien

De husqvarna zitmaaier wordt steeds meer verkocht omdat je zo in korte tijd het gazon kunt maaien. Naast dat de zitmaaier het gras snel maait kun je zelf vaak ook de maaibreedte instellen. Zo weet je dat het ook precies goed gebeurd en dat er geen verschillen ontstaan in de lengtes. Doordat de maaimessen een groter bereik hebben zie je alleen nog maar een netjes bijgehouden gazon wat precies gemaaid is. Voor mensen met weinig tijd of een lage fysieke gezondheid is dit een prima oplossing. Ook is er gewerkt aan de zithouding waardoor je minder snel last krijgt van je rug. Afhankelijk van het model dat je kiest kun je op een goede en comfortabele stoel zitten. Vaak kun je bij een grote tuin ook nog een grasvangbak aanschaffen met een grotere inhoud. Zo hoef je deze dan ook minder vaak te legen.

De tuin binnen no time bladvrij maken

Een bladblazer zorgt ervoor dat je in korte tijd al het blad van je stoep kunt hebben. De husqvarna bladblazer is verkrijgbaar met accu of met een lange stroomkabel. Op deze manier voorkom je intensieve arbeid wat ervoor zorgt dat je energie overhoud voor andere dingen. Ook voor mensen die niet zo’n goede conditie hebben is dit een perfecte oplossing. Ook kun je het gebruiken voor kanten die je vaak met een kantenmaaier of de hand doet knippen. Dit gras blaas je zo in korte tijd op een grote hoop. Het tijdig opruimen van blad en ander groen afval van de stoep zorgt ervoor dat er minder onkruid ontstaat op de tegels. Ook wanneer je rond de herfst of winter de heggen gaat scheren komt er veel afval vrij. Je wilt dit dan snel op een grote hoop kunnen blazen zodat het ook weer opgeruimd kan worden.

Waarom is het onderhouden van een tuin belangrijk?

Het onderhouden van een tuin zorgt ervoor dat bloemen, planten en heggen in de juiste vorm blijven. Wanneer je dit regelmatig bijhoudt ga je ook merken dat het minder energie kost om bij te houden. Als je dit niet op tijd doet kost het veel en tijd en dan is de motivatie ook ver te zoeken. Daarnaast zorgt het tijdig bijhouden van de tuin voor mooie bloeiende planten en minder onkruid in de tuin. Zo kun je ook elk seizoen optimaal genieten van de tuin. Dit is toch wat iedereen wil?