lekkage aan je dak oplossen

Zo kun je lekkage aan je dak oplossen

Geplaatst door

Het is een erg vervelend probleem wanneer je lekkage hebt aan je dak. Dit kan namelijk voor vervelende problemen en schade zorgen in je huis. Je hebt bij een lekkend dak verschillende zaken die je kunt doen, bijvoorbeeld de lekkage plaatselijk dichten of wellicht de hele dakbedekking vervangen. In dit artikel lees je er meer over.

Oorzaken van een lekkend dak

Een lekkend dak kan verschillende oorzaken hebben. Het is belangrijk de oorzaak te achterhalen en om te ontdekken welke schade de lekkage tot nu toe met zich mee heeft gebracht. De lekkage van een dak kan bijvoorbeeld komen doordat de dakbedekking op bepaalde plaatsen niet meer voldoende kwaliteit kon bieden en het water daardoor de kans gekregen heeft om door de dakbedekking heen te gaan. Dit kan bijvoorbeeld zijn na een hevige storm. Extreme weersomstandigheden kunnen er namelijk voor zorgen dat je je dakpannen moet laten vervangen. Maar ook kan het zijn dat dat de dakgoten verstopt zijn. Hierdoor kan het water niet meer weg. Dat kan uiteindelijk een lekkage als gevolg hebben. Ook kun je lekkage krijgen doordat de aansluiting van de schoorsteen niet waterdicht is, of doordat er dakpannen op het dak zijn verschoven. Het kan bovendien zo zijn dat je lekkage hebt doordat het dak van de buren niet meer in goede staat is.

Aanrader: werken als dakdekker? Deze vacature dakdekker heeft je veel te bieden!

Lekkage verhelpen

Wat de oorzaak ook is, het is belangrijk dat er snel wordt gehandeld om het probleem te verhelpen. Er zijn verschillende opties: het dak repareren, het dak renoveren of zelfs het dak vernieuwen. Je kunt het dak repareren als er sprake is van een kleine beschadiging of wanneer er dakpannen zijn verschoven. In dat geval worden de kapotte of de verschoven dakpannen vervangen. Ook kan een reparatie van de dakgoot een optie zijn. Op die manier kan het water weer goed van het dak weg. Wanneer je lekkage aan het dak hebt doordat de dakbedekking aan vervanging toe is, kun je ervoor kiezen het dak te renoveren. De oude dakbedekking wordt in dat geval verwijderd en er wordt nieuwe dakbedekking geplaatst. Wanneer er echter sprake is van ernstige schade door de lekkage aan het dak, is het zaak om een nieuw dak te plaatsen. Dat is vaak een grote investering. Gelukkig krijg je hier wel veel voor terug: je dak gaat weer een paar jaar mee en de kans op weer lekkage wordt enorm verkleind.

Dakdekker

De lekkage van je dak verhelpen kun je zelf doen, maar bedenk je wel dat dit veilig en goed moet gebeuren. Het werk vindt op grote hoogte plaatsen dan kan gevaarlijk zijn. Ook is het zaak dat het dak op de juiste manier gemaakt wordt, omdat de problemen anders niet verholpen zijn. en je alsnog met schade zit. Je kunt daarom ook je dak laten repareren door een dakdekker. Zoek je een dakdekker in Groningen? Dakdekker Groningen heeft veel ervaring met het vervangen van dakpannen en dan weet je zeker dat het veilig en op de juiste manier gebeurt.