Zijn grotere velgen altijd beter

Geplaatst door

Als u op zoek bent naar een nieuwe auto, heb je waarschijnlijk de vele beschikbare wielmaten en afmetingen opgemerkt. Als je je hebt afgevraagd waarom wielmaat belangrijk is, zullen we hier enkele tips geven. We hebben een paar redenen opgesomd waarom je misschien nieuwe velgen wil aanschaffen

Comfort

Wielmaat is een van de grootste factoren voor rijcomfort. Veel klanten realiseren zich dit niet wanneer ze de grootste beschikbare wielen kiezen. Hoewel de grootste wielen er vaak het beste uitzien, kunnen ze een grote impact hebben op het rijcomfort.

Er is een reden: grote wielen worden meestal geleverd met dunne banden. Als gevolg hiervan is dat er ook minder rubber en lucht tussen de ondergrond en de velg zit.. Dat betekent dat grotere wielen het comfort van bestuurder en passagiers vaak verminderen. Autofabrikanten hebben ook de neiging om grotere wielen aan te bieden op prestatiegerichte auto’s met sportafgestelde ophanging, wat de rijkwaliteit verder belemmert.

Waardevast

Hoewel grotere wielen kunnen leiden tot een hobbelerige rit, kunnen ze u ook helpen uw auto te verkopen. De meeste kopers geven er de voorkeur aan hoe grotere wielen eruit zien, dus zijn ze bereid meer te betalen voor grotere wielmaten. Dat geldt ook voor nieuwe auto’s, aangezien autofabrikanten soms duizenden euro’s vragen voor geüpgradede wielen. Het resultaat is dat grotere wielen u veel geld kunnen opleveren als het tijd is om te verkopen. Als je bijvoorbeeld je Mini gaat verkopen, en daar zitten originele mini velgen onder, dan zal de verkoop hoogstwaarschijnlijk meer opleveren.

Het zijn niet alleen grote wielen: het type wiel dat u kiest, is ook van belang voor de verkoopwaarde. Sommige modellen van vandaag bieden kopers de keuze tussen lichtmetalen velgen en stalen velgen met wieldoppen. De belangrijkste verschillen zijn: lichtmetalen velgen zijn lichter en veel klanten denken dat ze er beter uitzien dan stalen velgen.