kantoor in je tuin

Werken vanuit de tuin

Geplaatst door

Werk jij ook al een tijdje vanuit huis? Dan wordt het misschien eens tijd om een kantoor in de tuin te overwegen. Met zo’n buitenkantoor creëer je een rustige werkplek, zonder dat het hele huis meteen op z’n kop staat vanwege een verbouwing. Wij benoemen de voordelen van een kantoor in je tuin, en vertellen je ook hoe je er zelf eentje in huis kunt halen! Lees je mee?

Een kantoor in de tuin, is dat wel wat voor mij?

Een extra ruimte aan je huis toevoegen is geen keuze die je zomaar even maakt. Toch zijn er veel redenen om het te overwegen! Allereerst heb je gewoon een plek nodig waar je ongestoord kunt werken. Met een tuinkantoor vermijd je de verleiding om tussendoor andere dingen te doen, en heb je niet constant last van de geluiden van het huis.

Daarnaast zorgt een apart kantoor ervoor dat je jouw werk- en privéleven beter kunt scheiden. Aan het eind van je werkdag kun je zo de deur van je kantoor achter je sluiten, en echt genieten van je vrije tijd.

Ook een fijne bijkomstigheid: een buitenkantoor kan de waarde van je huis flink verhogen! Als je in de toekomst nog gaat verhuizen, dan is de extra ruimte vaak een groot pluspunt voor potentiële kopers. Op de website van https://tuyn-kamer.nl/ kun je terecht voor verdere inspiratie en mogelijkheden om jouw ideale buitenkantoor te realiseren.

De verschillende modellen op een rijtje

Een kantoor in de tuin kan in bijna elke stijl gebouwd worden, en er zijn flink wat modellen om uit te kiezen! Enkele voorbeelden zijn bijvoorbeeld een kamer die voornamelijk uit hout bestaat, of juist een moderne ruimte waarbij de focus op de ramen ligt. Bedenk zelf wat het beste bij jouw wensen en de stijl van je tuin past. Houd daarnaast ook rekening met hoe groot het kantoor uiteindelijk moet worden. Heb je genoeg aan een kleine ruimte voor jezelf, of wil je ook genoeg plek hebben voor andere personen?

Over het algemeen zijn prefab modellen een hele populaire optie. Zoals de naam ‘prefabricated’ al impliceert, worden deze modellen kant-en-klaar geleverd, waardoor ze snel te plaatsen zijn. Ook zijn prefab modellen altijd goed ontworpen, en kunnen ze echt de eyecatcher van de tuin worden.

Zelf bouwen, of lekker laten doen?

Als je echt flink handig bent, dan kun je ervoor kiezen om het tuin-kantoor zelf te bouwen. Hiermee bespaar je geld, maar aan de andere kant kost het wel veel tijd en moeite. Als je het kantoor ook zelf gaat ontwerpen, moet je goed nadenken over de bouwtekening, de materialen en de verschillende vergunningen die je nodig hebt. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met praktische zaken als de isolatie en de elektriciteit.

Ben je druk, of simpelweg niet zo handig? Dan kun je het bouwen natuurlijk beter uitbesteden. Er zijn veel bedrijven die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van tuin-kantoren. Zij kunnen je helpen met het hele proces: van ontwerp tot oplevering! Dit kost meer, maar je weet wel zeker dat je een professioneel resultaat krijgt.

Naast deze twee extremen, is een prefab model een mooie middenweg. Doordat ze kant-en-klaar zijn, kun je ze snel en eenvoudig (laten) plaatsen. Zo heb je binnen korte tijd een volledig ingericht kantoor in je tuin!

Met een tuinkantoor maak je een fijne werkplek, die altijd dicht bij huis is. Of je nu kiest voor een zelfgebouwd tuinhuis of een prefab model, met een tuinkantoor geef jij jezelf de ruimte en rust die je nodig hebt om productief te kunnen zijn.