Welke lichtkoepels zijn er allemaal

Welke lichtkoepels zijn er allemaal?

Geplaatst door

Om extra daglicht in je huis te creëeren heb je besloten tot het aanschaffen van een lichtkoepel. Een lichtkoepel is een eenvoudige en relatief goedkope manier om extra licht in je huis te krijgen. Op zichzelf lijkt een lichtkoepel een simpel product, maar er zijn veel verschillende soorten lichtkoepel. In dit artikel gaan we een aantal verschillende lichtkoepels bespreken. Lees snel verder!

Soorten lichtkoepels

Een lichtkoepel wordt altijd op een plat dak gemonteerd. Vaak is dat platte dak het gevolg van een uitbouw. Het kan dus zomaar zijn dat je het platte dak ook voor andere doeleinden gebruikt. Mocht het dus nodig zijn om via de lichtkoepel op het dak te komen, kan je kiezen voor een lichtkoepel met dakbetreding. Op die manier sla je dus twee vliegen in een klap.

Tegen de zon

Mocht je op zoek zijn naar andere soorten lichtkoepel, dan is de koepel met zonwering misschien een goed idee. OP die manier kan je wel genieten van het extra licht dat de kamer binnenkomt, maar zonder dat het écht te fel wordt. Het is wel goed om te beseffen dat koepel gemaakt is om licht binnen te laten. Ook al heb je dan een koepel met zonwering, je kan nooit helemaal voorkomen dat het een beetje extra warmte met zich meebrengt.

Verschillende materialen

Koepels worden in veel verschillende materialen geleverd. De meest gangbare materialen zijn. Polycarbonaat en polyester. Beide materialen hebben als kenmerk dat het lichte stevige materialen zijn, die best een lange tijd mee gaan. Als je eenmaal een koepel hebt aangeschaft, ben je voor de komende 15 á 20 jaar klaar. Na de keuze van het materiaal moet je alleen nog beslissen of je de koepels enkelwandig of meerwandig wilt. In het kort: hoe meer wanden, des te beter de isolatiewaarde.

Concluderend

Een licht koepel is een mooi en fijn product. Er zijn vele verschillende koepels met verschillende functionaliteiten. Maar in de basis doen ze natuurlijk allemaal waar ze voor gemaakt zijn. Lekker extra daglicht in de kamer laten. Laat je bij de aankoop goed adviseren door de specialist en dan zal je altijd met de beste koepel voor jouw situatie thuiskomen!