Welk gereedschap is een must-have op de bouw

Welk gereedschap is een must-have op de bouw?

Geplaatst door

In Nederland worden jaar in jaar uit talloze gebouwen uit de grond gestampt. Ieder jaar komen er veel woningen bij, maar ook bedrijfspanden schieten als paddenstoelen uit de grond. Bouwbedrijven hebben hun handen de laatste tijd ontzettend vol, maar daar hoor je natuurlijk niemand over klagen. De medewerkers van deze bedrijven kunnen tegenwoordig immers zonder moeite aan het werk blijven en dat is weleens anders geweest. Om hun werkzaamheden naar behoren uit te kunnen voeren, beschikken bouwvakkers over de nodige gereedschappen. Ook jij als hobby-klusser hebt vast en zeker het een en ander aan gereedschap. Zodoende kun jij na de bouw van jouw huis lekker zelf aan de slag. Ben je druk bezig om klusgerei bij elkaar te sprokkelen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen jou in deze tekst namelijk welk gereedschap een must-have is voor op de bouw!

Schuurmachine
Wanneer jij geregeld bezig bent met verbouwen, moet er ongetwijfeld het nodige geschuurd worden. Vroeger gebeurde dit allemaal nog met schuurpapier. Dit papier is nog steeds te koop en heeft korrels in verschillende diktes. Op de bouw wordt schuren echter al lang niet meer met dit papier gedaan. Dit is immers een bijzonder tijdrovende klus. Tegenwoordig maakt nagenoeg iedereen gebruik van een schuurmachine. Deze is er in zowel grote als kleine varianten. Bovendien kun jij het papier op deze machine zelf verwisselen, waardoor je zelf voor de grootte van de korrel kunt kiezen. Echt een onmisbaar apparaat voor op de bouw dus!

Boormachine
Voor het bevestigen van schroeven kunnen we een schroevendraaier gebruiken. Het is soms echter behoorlijk lastig om de schroeven handmatig in het materiaal te draaien. En ook hier geldt weer dat het betrekkelijk lang duurt om dit allemaal met de hand te doen. Gelukkig kennen we al de nodige jaren de boormachine. Met dit apparaat heb jij schroeven binnen een mum van tijd in verschillende materialen gedraaid. Boormachines zijn er tegenwoordig van verschillende merken, maar toch wordt op de bouw vaak een Bosch boormachine gebruikt. Dit merk heeft door de jaren heen namelijk een goede naam opgebouwd. De gereedschapskist van menig bouwvakker bevat dan ook wel een boormachine van dit merk.

Digitale afstandsmeter
Om afstanden op te meten wordt nog geregeld een rolmaat gebruikt. Iedere bouwvakker heeft standaard zo’n ding op zak. Toch wordt de rolmaat ook steeds vaker thuisgelaten. Hoe dit komt? Doordat er meer en meer gewerkt wordt met een digitale afstandsmeter. Dit apparaat meet nauwkeurig en snel afstanden tot tientallen meters. Jij weet zo binnen een mum van tijd wat de afstand is. Dit scheelt een hoop gemartel met een rolmaat. Zo’n rolmaat is soms namelijk niet lang genoeg, waardoor de kans bestaat dat iets onnauwkeurig gemeten wordt.

Schaafmachine
Op de bouw wordt veel met hout gewerkt. Dit materiaal is stevig en bovendien ook nog eens makkelijk te bevestigen. Daarbij komt dat jij het ook nog eens makkelijk kunt bewerken. Indien het stuk hout te lang is, kun jij er bijvoorbeeld makkelijk een stuk afzagen. Moet er slechts een klein deel af? Dan bieden schaafmachines uitkomst. Deze zijn tegenwoordig volledig elektrisch, wat het werk natuurlijk alleen nog maar makkelijker maakt. Niet alleen gaat dit een stuk sneller dan een handschaaf, maar het scheelt jou ook nog eens behoorlijk wat krachtsinspanning.