mezzanine vloer

Weet jij wat een mezzanine vloer is? Wij leggen het je uit!

Geplaatst door

Iedereen zal wel eens een loods hebben gezien met tussenvloeren. Over het algemeen hebben die moderne bedrijfsloodsen voldoende hoogte, maar is er een tekort aan vloerruimte voor opslag. De oplossing zit dan in zelfdragende entresolvloeren die op de vloer van de loods geplaatst kunnen worden. Zo ontstaat er een bovenverdieping waarbij je onder de vloer en op de extra vloer ruimte hebt. Maar er is meer mogelijk met entresol– of mezzanine vloeren.

Verdiepingsvloer in woningen

Al flink wat jaren is er de tendens dat oude fabrieken, molens, watertorens, kerken, enzovoort bewoonbaar worden gemaakt. Vooral oude kerken komen geregeld te koop te staan, maar velen zien er geen mogelijkheid voor om het te verbouwen tot een woning. Vele kijkers van het object knappen af op die grote hoge ruimte, en hebben geen idee hoe je een woning daarbinnen op kan trekken. Hoe maak je een verdieping en eventueel daarboven een vliering of zolder? Het is wel eens voorgekomen, dat was kort na de bankencrisis in 2008, dat een kerk tegen een dumpprijs is verkocht en dat de nieuwe eigenaar maar met gipsplaat tussenwanden heeft gemaakt zodat er gescheiden ruimtes waren, maar niets met de hoogte heeft gedaan. Terwijl de oplossing zo simpel is. Een vloer van mezzanine, deze staat als een soort van grote tafel maar wel op de millimeter nauwkeurig in de open hoge ruimte, en er is een ruime bovenverdieping.

Makkelijk en mooi af te werken

Nu is dat industriële trend. Er is dus kans dat entresol- of mezzanine vloeren zoals die in een bedrijfsloods staan, ook mooi in een ruimte voor bewoning kunnen staan. Maar dat industriële is niet naar ieders smaak. Nu zijn de entresol- of mezzanine vloeren goed af te werken, en dat geldt ook voor de trap naar de bovenverdieping. Het is dus mogelijk om met vloeren die in principe in bedrijven toegepast dienen te worden, een object zoals een kerkgebouw sfeervol en bewoonbaar te maken. In principe hoef je alleen maar het goede adres te weten voor de mooiere mezzanine- of entresolvloeren zoals Twinfloor in Breda. Zij hebben decennia lang ervaring in het plaatsen van verdiepingsvloeren, en zij kunnen het ook nog afwerken met wanden en plafonds. Omdat de vloeren in bedrijven zijn getest is het sterk materiaal. Bijvoorbeeld iets zwaars zoals een waterbed kan de vloer makkelijk dragen, in dezelfde ruimte mag wel meer aan gewicht staan.