Wat zijn (industriële) gaaswanden?

Geplaatst door

Industriële gaaswanden dienen om in de industriële omgeving als afscherming of afscheiding. Het is een duurzame en redelijk goedkope manier om machines en producten af te schermen en kan dienen als beveiliging. De industriële gaaswanden zijn na plaatsing bijna onderhoudsvrij. Omdat de wanden op maat kunnen worden gemaakt zijn er veel toepassingen mogelijk.

Waar worden ze gebruikt?

Vaak worden de gaaswanden gebruik in magazijnen en of opslagplaatsen, in fabriekshallen en bij afscherming van machines en materiaal. De scheidingswanden zorgen voor een veilige omgeving voor personeel en materiaal en zijn bestand tegen thermische veranderingen die er soms op deze plaatsen is. Omdat de gaaswanden vervaardigd worden uit staal zijn deze sterk en zeer stabiel. Ze voldoen aan de veiligheidsnormen en kwaliteitseisen die de industrie verwacht.

Onmisbaar en veilig

Op de werkvloer zijn industriële gaaswanden op veel plekken onmisbaar. De mogelijkheden om deze gaaswanden te gebruiken zijn eindeloos. Er kunnen schuifdeuren geplaatst worden in de scheidingswanden waardoor de producten of machines gemakkelijk toegankelijk zijn. Door de doorzichtigheid van de panelen blijft er overzicht over het gehele werkgebied. Vooral bij het gebruik van de gaaswanden in een magazijn en of opslag is dit van belang maar ook voor andere toepassingen is het vaak gewoon handig om te zien waar wat is opgeborgen.

Ook als beveiliging van duur materiaal of van machines kunnen deze wanden uitkomst bieden, voor binnen en voor buiten. Er kan een passende constructie om de te beveiligen objecten geplaatst worden, deze constructie beveiligd tegen diefstal of beschadiging van buitenaf. Voor dure voertuigen die buiten geplaatst moeten worden kan dit een oplossing zijn. De industriële gaaswerken zijn van een hoogwaardige kwaliteit door de zware materialen die gebruikt zijn om ze te vervaardigen. De toepassing van gedeeltelijk geblindeerd gaaswerk waarbij de onderzijde dicht is gemaakt maar de bovenzijde met gaas in ingezet geeft een mooi afscheiding van verschillende werkplekken. Door de licht-doorlatendheid van het gaas wordt de werkplek als plezieriger ervaren. Ook voor veiligheidsoverwegingen kunnen gazen panelen geplaats worden om bij hoge product stellingen het gevaar van vallende producten op te vangen, de zogenaamde antivalroosters. Ook waar mensen op hoogte moeten werken kan hier gebruik van worden gemaakt.
Uitvoering

De verschillende elementen kunnen op de wand, vloer tot aan het plafond worden gemonteerd en zijn vaak beschikbaar in meerder uitvoeringen. Dit varieert van kleur, materiaal, stijl, maaswijdte en bevestiging. Er zijn standaarduitvoeringen en er kan op maat gemaakt worden, dit verschil is vaak terug te zien in de prijsklasse.