spaanplaatschroeven

Wat zijn goede spaanplaatschroeven?

Geplaatst door

Er zijn enorm veel verschillende soorten schroeven te vinden. Alle verschillende schroeven hebben allemaal hun eigen doel. Ze worden voor diverse dingen gebruikt. Zo heb je ook spaanplaatschroeven. Spaanplaatschroeven zijn schroeven die worden gebruikt voor het monteren van spaanplaat. Ze zijn toepasbaar op bijna alle houtsoorten en daarnaast veel andere materialen, zoals gipswanden. Ze zijn gemaakt van een lichtgewicht metaal en hebben een kop met een scherpe punt aan het uiteinde. Het schroefdraad loopt helemaal van de scherpe punt tot de platte kop. Dit maakt dat er eigenlijk niet eens voorgeboord hoeft te worden. Klinkt als hele handige schroeven toch? Lees meer over spaanplaatschroeven, wat de beste zijn en waarvoor ze gebruikt worden.

Wat doen spaanplaatschroeven eigenlijk?

Spaanplaatschroeven zijn een soort schroef die wordt gebruikt om stukken spaanplaat aan elkaar te bevestigen. Ze worden ook wel paneel schroeven of houtschroeven genoemd. Wat doen spaanplaatschroeven eigenlijk? Hier lees je meer over de functie en gebruiksscenario’s van spaanplaatschroeven. Ze worden meestal gebruikt om spaanplaat, houten panelen of frames te bevestigen. Dit wordt bijvoorbeeld gebruikt bij de constructie van meubels. Ze zijn te vinden in verschillende lengtes met aan het ene uiteinde een kop en aan het andere uiteinde een draadstang. De platte kop zorgt ervoor dat de schroef verzinkt in het hout. Zo kun je het netjes afwerken.

Waarom spaanplaatschroeven gebruiken?

Spaanplaatschroeven zijn speciaal gemaakt voor spaanplaat. Dit is dan ook een goede reden waarom je spaanplaatschroeven zou moeten gebruiken bij spaanplaat. De fijne spoed maakt het mogelijk om deze type schroef zeer nauwkeurig en gecontroleerd aan te draaien. De twee houten delen kunnen zo perfect met elkaar verbonden worden. Door de platte kop steekt de schroef niet uit, want hij kan helemaal in het hout verzonken worden. Dit staat erg netjes. Of zo kan de ondergrond nog afgewerkt worden met bekleding.

Een staalsoort kiezen voor spaanplaatschroeven

Staalsoorten zijn een cruciaal onderdeel bij het kiezen van de juiste schroeven voor je project. Er zijn een paar overwegingen die je moet maken voordat je een beslissing neemt. Onder andere:

  • De grootte van de schroeven
  • De vorm van de schroefkop
  • De sterkte en duurzaamheid van de schroeven
  • De staalsoort van de schroef

De laatste is ook wel een hele belangrijke. Het type staalsoort is een keuze die je moet maken op basis van waarvoor het gebruikt gaat worden. De beste keuze voor spaanplaatschroeven is toch wel RVS, oftewel, roestvrijstaal. Dit staal roest niet en gaat dus erg lang mee. Zeker belangrijk om dit materiaal te kiezen als het voor buiten gebruikt gaat worden.

Goede spaanplaatschroeven kopen

Spaanplaatschroeven zijn de beste soort schroeven voor meubels en andere projecten van spaanplaat. Ze gaan lang mee en zijn verkrijgbaar in verschillende maten. De beste spaanplaatschroeven zijn dus gemaakt van RVS. Dit is het beste materiaal om te kiezen, zeker voor buitenprojecten. De grootte van de schroef bepaal je ook aan de hand van het project. Als je op zoek bent naar goede spaanplaatschroeven dan kun je het beste terecht bij een bouwmarkt of een online bouwmarkt. Hier vind je het grootste assortiment aan schroeven.