Wat zijn de voordelen van een rolsteiger

Geplaatst door

Weet je niet of het zo verstandig is een steiger in te zetten voor je klusjes? Het is niet zo gemakkelijk om de juiste materialen te vinden voor het uitvoeren van je klusjes op hoogte. Niet alleen de kwaliteit, maar ook de juiste keuze voor steiger is hierin belangrijk. Zo is het ontzettend handig om een rolsteiger te kopen. In dit artikel vertellen we meer waarom een rolsteiger zo makkelijk is.

Gemakkelijk klussen op hoogte

Voorheen werden bij bepaalde klussen op hoogte altijd de ladder gebruikt. Het is echter veel gemakkelijker op met een rolsteiger te werken op het moment dat je moet klussen vanaf een bepaalde hoogte. Dit komt mede omdat een rolsteiger zeer gemakkelijk te verplaatsen is. Hierdoor kan het gereedschap gemakkelijk op dezelfde plek blijven liggen. Dit alleen al kan enorm veel tijd besparen, vooral wanneer je het vergelijkt met een ladder te moeten werken.

Veilig klussen op hoogte

Met een rolsteiger kun je voornamelijk veilig klussen op hoogte. Het is zeer gemakkelijk en veilig op te bouwen met twee personen. Met de nieuwe regelgeving en opbouwmethodes is er namelijk ook altijd valbeveiliging rond de heupen aanwezig, waardoor het werken met een rolsteiger zeer veilig is. Uiteraard moet nog bepaald worden hoe breed het platform is waarop gewerkt moet worden. Vraag ook na bij de leverancier met hoeveel mensen er op de rolsteiger gewerkt kan worden bij een bepaalde platform breedte.

Een rolsteiger zelf aanschaffen?

Afhankelijk van de frequentie dat de rolsteiger gebruikt gaat worden kun je bepalen of het verstandig is om een rolsteiger aan te schaffen of deze juist te huren. Voor de langere termijn is het aan te raden om een rolsteiger te kopen. Dit is dan namelijk vele malen voordeliger. Mocht een project wat vertraging oplopen dan maak je ook geen extra kosten voor het huren van een rolsteiger. Daarnaast is het ook mogelijk om een rolsteiger samen met een partner aan te schaffen. Vooral wanneer je een rolsteiger niet vaak hoeft te gebruiken is dit een zeer goedkope oplossing.