aanrijdbeveiliging

Wat zijn de voordelen van aanrijdbeveiliging?

Geplaatst door

Het risico op schade door aanrijding kan op veel plaatsen voorkomen. En dan hebben we het niet in eerste instantie over de openbare weg waar een botsing ontstaat doordat iemand niet oplet of geen voorrang geeft. Bij het voorkomen van aanrijdingen door gebruik te maken van aanrijdbescherming praten we over een uitgebreid pakket aan maatregelen dat genomen kan worden om beschadigingen te voorkomen. Het gaat dan meestal om bedrijfsterreinen, fabriekshallen of grote magazijnen waar met heftrucks wordt gereden. Want hier kunnen gemakkelijk aanrijdingen ontstaan omdat de ruimte relatief beperkt is.

Bescherm je machines en inventaris

Machines en andere inventaris is vaak kostbaar. Je wilt dus het liefst voorkomen dat er aanrijdingsschade ontstaat. Je kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan beschermingsrail van hout, verend of star materiaal. Wanneer je deze rail laat aanbrengen wordt voorkomen dat met zwaar materieel zoals bijvoorbeeld een vrachtwagen schade wordt aangebracht. Een chauffeur heeft immers niet altijd voldoende zicht bij het manoeuvreren en dan is een aanrijding zo gebeurd. Wil je voorkomen dat op een terrein een auto tot vlak voor de deur of etalage kan komen dan kun je afschermpalen laten plaatsen. Hiervoor wordt bijvoorbeeld gekozen om een ramkraak op geldautomaten of bij juwelierswinkels te voorkomen. Door de palen kan een auto niet dichtbij komen en zo kan er ook geen ramkraak worden gepleegd. Deze palen zijn dusdanig stevig dat ze een flinke aanrijding goed kunnen weerstaan.

Leid verkeer in goede banen met belijning

Op een terrein waar auto’s, vrachtwagens of bussen rijden is het belangrijk om goed aan te geven waar gereden mag worden en in welke richting. Daarnaast kun je door het laten aanbrengen van belijning aangeven waar parkeervakken zijn en eventueel voor wie deze bestemd zijn. Zo voorkom je dat op een terrein waar veel verkeer komt chaos ontstaat met als gevolg onnodige ergernis en mogelijk aanrijdingen. Zo kun je dus aanrijdbeveiliging op verschillende manieren toepassen