Wat zijn de bouwtekeningen van We Build 4 You

Wat zijn de bouwtekeningen van We Build 4 You?

Geplaatst door

Er bestaan in de praktijk toch nog best een behoorlijk aantal foute veronderstellingen voor wat de zogenaamde bouwtekeningen betreft. Ten behoeve van het verkrijgen van een omgevingsvergunning of een vergunningsvrije verbouwing is het in principe altijd gebruikelijk om ervoor te kiezen om bouwtekeningen te laten maken. Op basis van deze tekeningen kan er dan ook worden bepaald of er bijvoorbeeld sprake is van een vergunningsvrij bouwwerk of niet. Is dat niet het geval? Dan is het mogelijk om met de zogenaamde vergunningstekeningen een vergunning aan te vragen. Ben jij ook van plan om te gaan bouwen of verbouwen en zou je graag meer willen te weten komen over de bouwtekeningen van We Build 4 You? Dan bevind je, je hier ongetwijfeld op de juiste plek!

Wat wanneer de bouw vergunningsvrij kan gebeuren?

Afhankelijk van het bouwwerk dat je wenst te realiseren is het in de praktijk best mogelijk dat er geen vergunning voor dient te worden aangevraagd. Lang niet voor alle verbouwingen geldt dan ook dat je verplicht bent om er een vergunning voor aan te vragen, integendeel. Wanneer er geen vergunning is vereist hoef je er in principe niet voor te kiezen om het bouwplan in te dienen bij de gemeente. Wel kan het in dat geval handig zijn om de bouwtekeningen van We Build 4 You bijvoorbeeld even te overhandigen aan de aannemer. Hij of zij kan dan namelijk meer in detail zien op welke manier er te werk moet worden gegaan en waar je voorkeuren zich bevinden.

Wanneer moet je een omgevingsvergunning aanvragen?

Op het ogenblik dat je gaat bouwen in Nederland dien je er altijd rekening mee te houden dat de kans bestaat dat je een bouwkundige omgevingsvergunning zal moeten aanvragen. Een dergelijke vergunning is in de praktijk dan ook vereist in tal van verschillende situaties. Denk hierbij onder meer aan:

 • Wanneer je van plan bent om te bouwen;
 • Op het ogenblik dat er wordt afgeweken van het bestemmingsplan;
 • Voor wat het brandveilig gebruik maken van bouwwerken betreft;
 • Bij aanpassingen die gebeuren aan een bestaand monument;
 • Bij het legaliseren van reeds bestaande, afwijkende bouwwerken;

Op het moment dat er sprake is van één van bovenstaande situaties is het altijd interessant om je bij te laten staan door een echte expert ter zake. In dat geval zal je kunnen vaststellen dat We Build 4 You absoluut een interessante partij kan zijn om mee in zee te gaan.

Wanneer heb je concreet nood aan bouwtekeningen van We Build 4 You?

De bouwtekeningen van We Build 4 You kunnen in verschillende situaties een vereiste zijn. Voor deze tekeningen geldt bijvoorbeeld dat ze vereist zijn op het ogenblik dat er bouwkundige informatie moet worden gedeeld met de gemeente. Je zal kunnen vaststellen dat er op de bouwtekeningen steeds verschillende zaken zijn terug te vinden. Het gaat hierbij om:

 • Plattegronden;
 • Gevelaanzichten;
 • Doorsnedes;
 • Gebruiksoppervlaktes;
 • Verblijfsgebieden;
 • Woninginhoud;

Bovenstaand lijstje is nog lang niet alles. Al deze verschillende onderdelen die zijn terug te vinden op bouwtekeningen van We Build 4 You zullen uiteindelijk samen de zogenaamde vergunningsaanvraag vormen. Indien vereist is het mogelijk dat er daar ook nog een zogenaamd constructierapport aan zal worden toegevoegd.