verhuizing

Wat mag je niet vergeten tijdens een verhuizing?

Geplaatst door

Tijdens een verhuizing moet je aan talloze dingen denken. Er moeten veel spullen naar het nieuwe huis gebracht worden, je hebt administratieve zaken om te regelen, misschien komen er ook wel nieuwe meubels in je huis die geleverd moeten worden en ga zo nog maar verder. In dit artikel ga ik wat handige tips voor je op een rijtje zetten over dingen die je absoluut niet mag vergeten als je gaat verhuizen.

Duct tape kopen

Duct tape is erg handig bij een verhuizing. Zo kun je er de verhuisdozen gemakkelijk mee dichtmaken en je kunt spullen aan elkaar verbinden, zodat ze niet door de hele verhuiswagen rollen tijdens de transport. Duct tape is een soort stevige plakband. Het is een stuk breder dan normale plakband en het plakt ook veel beter. Door deze combinatie is de tape erg stevig en blijven de dozen erg goed dichtzitten wanneer je ze met duct tape dichtgeplakt hebt.

Verhuisdekens

Verhuisdekens zijn speciale dekens die je spullen tijdens de transport beschermen tegen schade. Er moeten natuurlijk zoveel mogelijk spullen in de verhuiswagen. Hierdoor staan de spullen ook erg dicht op elkaar, wat tijdens het rijden niet altijd even praktisch is. Door verhuisdekens tussen of om de kwetsbare spullen te doen, zorgen ze voor extra bescherming en kun je schade voorkomen. Deze verhuisdekens zijn gemaakt van wol, polyester of katoen en zijn vaak wat dikker zodat ze goede bescherming voor de spullen bieden.

Verhuisdozen

Verhuisdozen zijn heel erg belangrijk wanneer je gaat verhuizen. Zorg ervoor dat je er meer dan voldoende hebt, want er zijn altijd meer spullen die mee moeten dan dat je vooraf denkt. Zorg voor stevige dozen, zodat alle spullen er in kunnen (ook de spullen die misschien wat zwaarder zijn). Je kunt stevige kartonnen dozen gebruiken, maar je kunt ook verhuisdozen in een winkel halen (denk bijvoorbeeld aan een bouwmark). Het is slim om de verhuisdozen praktisch in de delen met spullen. Doe spullen bij elkaar in de doos die ook op dezelfde plek in je nieuwe huis moeten komen staan. Denk bijvoorbeeld aan alle spullen voor op de slaapkamer bij elkaar in de doos. Het is daarbij ook handig om op de doos te schrijven wat erin zit zodat je niet eerst het duct tape los hoeft te maken voordat je kunt zien wat er in de doos zit. Dit scheelt allemaal tijd bij de over huizing.

Parkeergelegenheid

Als veel mensen je komen helpen met verhuizen en als er een verhuiswagen mee komt helpen met verhuizen, is het van belang dat er voldoende parkeergelegenheid is. De spullen moeten namelijk voor de deur uitgeladen kunnen worden. Het is dus goed om hier vooraf al over na te denken en hier iets in te regelen als dit nodig is.