stroomstoring verhelpen

Wat kost een stroomstoring verhelpen?

Geplaatst door

Heb jij een stroomstoring in huis, dan is dat natuurlijk ontzettend vervelend. Je zult namelijk altijd zien, dat wanneer je zoiets overkomt dit gebeurt in het weekend of in de avonden. Je kunt je dan wel voorstellen, dat de kosten voor een elektricien een stuk hoger uitvallen, dan wanneer je er eentje nodig hebt op maandag t/m vrijdag tussen 8 en 5. Toch wil je het wel graag zo snel mogelijk verholpen hebben en doe je er alles aan om iemand in te schakelen die voor je aan de slag kan. Toch is het wel fijn, dat je op voorhand enigszins een idee hebt wat de kosten zijn voor het verhelpen van een stroomstoring. Om je enige idee te geven waar je aan moet denken, hebben we een aantal voorbeelden voor je op een rijtje gezet.

Normaal of bijzonder tarief

De eerste factor die natuurlijk bepaald wat de kosten zijn voor het verhelpen van een stroomstoring, is natuurlijk of je kiest voor een spoed elektricien die ‘s avonds of in het weekend moet komen om de storing te verhelpen of dat het ook op een doordeweekse dag kan. De kosten voor de avonden en weekenden zijn logischerwijs een stuk hoger, dan wanneer het op een normale dag kan. Zorg er daarom dus ook voor, dat wanneer je storing kan wachten, je dit ook zeker doet. Dit kan je namelijk flink wat schelen in de portemonnee.

Welke soort storing heb je?

De kosten voor een gemiddelde elektricien liggen zo ongeveer rond de 50 tot 80 euro per uur. Afhankelijk van welk type storing je hebt en eventueel aanvullend met voorrijkosten. Afhankelijk van welke storing je hebt, kan er pas worden bepaald hoeveel het daadwerkelijk zal gaan kosten. Het is daarom dus ook op voorhand bijna niet te voorspellen wat de kosten zouden zijn. Wel is het zo, dat wanneer het vast werkzaamheden betreft, hier wel degelijk een prijskaartje aan te hangen is. Zo moet je rekening houden met bijvoorbeeld zo’n 100 – 150 euro voor het plaatsen van een stopcontact. Maar een storing, dat is afhankelijk van allerlei verschillende factoren.

Direct een betrouwbare elektricien inschakelen? Schakel RS Electro direct in om jouw stroomstoring te verhelpen.

Goed om te weten

Helaas is het lastig om te kunnen voorspellen welke kosten je dient te betalen aan een elektricien. Wel is het verstandig om er rekening mee te houden dat de avonden en weekend natuurlijk een flink stuk duurder zijn. Dus kun je wachten met het laten verhelpen van je storing, doe dit dan ook zeker. De extra kosten kunnen namelijk flink in de papieren lopen en dat is natuurlijk gewoon zonde wanneer het achteraf rustig een paar dagen had kunnen wachten.