tuinhout

Wat kan je allemaal doen met tuinhout?

Geplaatst door

Hout komt in allerlei verschillende soorten en maten en met tuinhout kan je alle kanten op. Tuinhout is een houtsoort die gemaakt is om lang mee te gaan in de buitenlucht en dus is het perfect voor het maken van meubels, schuttingen en andere zaken die het buitenleven een stuk aangenamer maken. We geven enkele voorbeelden.

Een schutting

Een mooie erfafscheiding, die altijd voor prima privacy zorgt, is oude, vertrouwde schutting. Voor een goede schutting is goed hout nodig en de houthandel in Drenthe heeft dit hout altijd ruim op voorraad. Het enige wat je van tevoren moet doen, is bepalen hoe je schutting eruit moet komen te zien. Wil je bijvoorbeeld hout dat verticaal geplaatst wordt, of juist hout dat horizontaal komt te liggen? En als je toch bij dezelfde houthandel bent, kan je ook gelijk de palen meenemen die nodig zijn om de schuttingplanken aan te bevestigen. Hiermee zet je in no-time een bijzonder stevige schutting neer, die zijn werk als stijlvolle erfafscheiding vele jaren probleemloos zal kunnen doen.

Een overkapping

Nog zoiets fraais; een overkapping. Een mooie overkapping zorgt echt voor een plek waar je in de zomer altijd lekker kunt zitten. Hoe beter het hout is dat je voor je overkapping gebruikt, hoe hoger de kwaliteit van de overkapping in kwestie zal zijn. En daarom is het slim om goed te bepalen hoe je overkapping eruit moet komen te zien en welk hout het beste geschikt is voor de overkapping die jij voor ogen hebt. Zo heb je straks een perfect op jouw wensen aangesloten overkapping, waar je nog heel veel plezier van zult hebben. En je hoeft je geen zorgen te maken over een herfststorm; het stevige hout zorgt ervoor dat de overkapping probleemloos zal blijven staan.

Tuinmeubelen

Natuurlijk kan je tuinmeubelen kant-en-klaar kopen. Maar hoe speciaal is het als je die meubelen zelf hebt gemaakt? Dan heb je echt iets in de tuin staan dat van jou is. Je kan je eigen creativiteit er helemaal op loslaten, in de wetenschap dat het hout van hoge kwaliteit is en daarmee ideaal is voor een meubel waar je de komende jaren vrienden en familie op kunt laten zitten op mooie zomeravonden. 

Speeltoestellen

Kinderen vinden het heerlijk om lekker in de tuin te spelen op hun favoriete toestel. Deze kan je natuurlijk kopen in de speciaalzaak, maar net zoals bij de meubelen geldt; hoe speciaal is het als je kinderen spelen op toestellen die echt door jezelf zijn gemaakt? Deze toestellen moeten natuurlijk zo robuust mogelijk zijn en veilig genoeg zijn om zorgeloos op te kunnen spelen. Met goed hout zorg je ervoor dat je kinderen probleemloos kunnen spelen, ook als dat spel wat ruiger wordt.

 

Al met al is tuinhout zeer divers en kan je er dus van alles mee maken. Onderaan de streep is het vooral belangrijk dat het hout lang meegaat en dat je er zo min mogelijk zorg aan hoeft te besteden. En met goed tuinhout is dat precies wat je krijgt.