Wat is een grasmaaier?

Geplaatst door

Veel mensen vinden het best leuk, elke week even het gras maaien. En een mooi glad en strak gazonnetje ziet er ook gewoon fraai uit. Als je een grasmaaier wilt kopen, heb je nogal wat te kiezen. De ene grasmaaier is de ander niet. Meest opvallende grasmaaier is wel de robotmaaier die je alle werkzaamheden uit handen neemt en zelfs zo slim is om zichzelf naar het laadpunt te begeven als de accu opgeladen moet worden.

Je moet wel altijd over een stopcontact kunnen beschikken
Veel mensen vinden dat echter een brug te ver, zo’n robotmaaier. Maar zeker als je een groot gazon hebt is een robotmaaier echter wel een prima optie. De meeste mensen zullen het echter moeten doen met een ‘gewone’ grasmaaier en kunnen dan meteen al kiezen tussen een grasmaaier die op benzine loopt, of een maaier die het doet op elektriciteit. De laatste groep maaiers is lichter en maakt beduidend minder lawaai. Je moet echter wel altijd een stopcontact in de buurt hebben en steeds de bedrading in de gaten houden. Je zult niet de eerste zijn die behalve het gras ook de bedrading maait en middendoor snijdt. De maaier op benzine is veel krachtiger, maar maakt ook veel meer lawaai.

Zweefmaaier meer wendbaar dan de wielmaaier
Wil je een zweefmaaier of toch een wielmaaier? De werking van een zweefmaaier heeft overeenkomsten met een hovercraft qua werking althans. De messen draaien aan de onderkant en daardoor komt de zweefmaaier ietsje omhoog. Dit maakt deze machine meer wendbaar dan de wielmaaier. Met de zweefmaaier maai je ook alle slootwallen met speels gemak maar kun je op oneffen terrein weer minder goed uit de voeten. Voor die oneffen terreinen gebruik je dan gewoon de wielmaaier, die je vanwege de wielen ook wat gemakkelijker verplaatst ten opzichte van de zweefmaaier.

Denk wel  aan de maaihoogte, zeker in de zomer
Grasmaaiers kennen vaak verschillende maaihoogtes. Denk eraan om je gras in de zomer wat langer te houden. Te kort gras en je ziet zomaar dat je zorgvuldig gekweekte gazonnetje verbrandt. Voor de grasmaaier, jij dus, is de duwboom ook belangrijk. Let goed op de ingestelde hoogte. Want is die niet op jouw lengte aangepast en loop je dus in een verkeerde houding achter de machine, dan heb je zomaar rugklachten.  Dan onderscheiden we ook nog de cirkel- en de kooimaaier. De kooimaaier wordt gezien als de beste van deze twee omdat deze grasmaaier het gras mooi afsnijdt en voor een mooie spriet zorgt. De cirkelmaaier gaat wat ruiger te werk en zorgt niet zelden voor een wat geler gazon.

De robotmaaier is slim en ontlast je
Ach, stel de robotmaaier gewoon goed in en je hebt al deze vragen niet. De robotmaaier vindt zelf zijn weg en houd je gazon strak en glad. En zoals gezegd, de robotmaaier heeft ook nog eens de tegenwoordigheid van geest om zelf op tijd naar het laadstation te gaan om zichzelf op te laden. Slimme grasmaaier hoor, die jou bovendien ontlast. En dat is ook wel eens lekker. Voor een breed aanbod grasmaaiers loont het de moeite om eens te kijken bij Betaalbaarshoppen.nl.