dakscan voor zonnepanelen

Wat houdt een dakscan voor zonnepanelen in

Geplaatst door

Als het milieu voor jou een belangrijk punt is of je wellicht geld wilt besparen, zijn zonnepanelen een goede optie. Deze alternatieve manier van energie opwekken is schoner dan de doorsnee energiecentrale. Daarnaast kun je er op den duur ook nog eens veel goedkoper mee uit zijn. Uiteraard doe je eerst een investering. Met een aantal jaar is dit terugverdient en in sommige gevallen kun je er zelfs geld mee verdienen. Dit doe je dan door de opgewekte energie weer terug of door te verkopen. Er zitten dus een hoop voordelen aan. Als jij erover nadenkt om zonnepanelen te installeren, is het alleen wel handig om een dakscan uit te voeren.

Wat is een dakscan voor zonnepanelen?

Met een dakscan wordt gekeken hoe geschikt jouw dak is voor het plaatsen van zonnepanelen. Op vrijwel ieder dak kunnen wel zonnepanelen geplaatst worden. De enige reden dat dit niet kan is, omdat het dak hele aparte vormen heeft. Hierdoor zal er dan geen ruimte zijn om de zonnepanelen te plaatsen.

Ondanks dat veel daken hiervoor geschikt zijn, is het toch goed om een dakscan voor zonnepanelen uit te voeren. De reden hiervoor is dat het plaatsen wellicht wel mogelijk is, maar niet altijd de beste optie. Hiermee wordt bedoelt dat het niet altijd verstandig is om het hele dak maar vol te plaatsen met zonnepanelen. Daken hebben immers andere richtingen of zijn wellicht wel omringd met beschutting. Met een dakscan wordt niet alleen de geschiktheid van het dak vastgesteld, maar ook voor hoeveel zonnepanelen het dak geschikt is.

Twee soorten dakscans

Er zijn twee verschillende soorten dakscans. De gemakkelijkste vorm is een online dakscan voor zonnepanelen. Deze dakscan doe je eenvoudig thuis via het internet. Je geeft je gegevens op en voelt hooguit nog een paar vragen in. Nadat je alle gevraagde informatie hebt opgegeven krijg je direct te zien of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen.

Het is ook mogelijk om de dakscan direct door een specialist uit te laten voeren. Hiervoor maak je eenvoudig een afspraak met een door jou uitgezochte partij. Deze komt bij je langs, doet wat onderzoek naar het dak en bekijkt in hoeverre het geschikt is voor zonnepanelen. Het voordeel van deze manier is dat de specialist is dat deze ook direct uitziekt wat de opties zijn.

Hierbij wordt rekening gehouden met de stand van het dak en mogelijke belemmeringen van zonlicht, zoals hoge bomen. Zo wordt direct de beste positionering van de zonnepanelen voor jou in detail uitgemeten. Je weet dus altijd waar je aan toe bent.