kolombeschermer

Wat biedt een kolombeschermer

Geplaatst door

Als je een bedrijf hebt waar veel zwaar materieel rijdt, dan wil jij je gebouw en werknemers beschermen tegen ongelukken. Daarom is het verstandig dat je verschillende maatregelen neemt en aanrijdbeschermingsmaterialen zoals een kolombeschermer plaatst. Hiermee bescherm je niet alleen je gebouw tegen ongelukken, maar ook je werknemers.

Wat doet een kolombeschermer?

Een kolombeschermer is gemaakt om zwaar materieel zoals vrachtwagens en heftrucks tot stoppen te dwingen als ze er tegenaan rijden. Je ziet ze vaak bij loodsen staan waar vrachtwagens achteruit moeten parkeren zodat vracht gelost of geladen kan worden. Een vrachtwagen achteruit inparkeren is zeer lastig want een chauffeur moet een aanhanger van 10 meter recht tegen de oproller parkeren. Het komt wel eens voor dat een chauffeur net iets te ver naar achter parkeert of scheef geparkeerd waardoor het gebouw beschadigd raakt. Met aanrijdbescherming zoals een kolombeschermer kan je dit voorkomen. Een kolombeschermer stopt namelijk de vrachtwagen waardoor deze niet tegen het gebouw aan kan komen. Ook kun je deze plaatsen voor ingangen waar voetgangers lopen. Als voetgangers achter de kolombeschermers blijven, dan weet je zeker dat ze op een veilige plek lopen.

Vangrails of een kolombeschermer?

Vangrails is ook een type aanrijdbescherming en zorgt ervoor dat het voertuig opgevangen word. Toch zit er een verschil tussen een vangrail en een kolombeschermer. Een vangrail is namelijk enorm in breedte en is daardoor meer geschikt voor snelwegen en gevaarlijke wegen. Ook kunnen vangrails binnen in een loods gebruikt worden waar er veel heftrucks rijden. Zo wordt de bestuurder en ook alle werknemers beschermt tegen vreselijke ongelukken. Een kolombeschermer is een soort van paal die je op een paar meter van de ingang of de muur van het pand kan plaatsen. Zo kan je namelijk een veilige omgeving creƫren voor voetgangers en ander verkeer. Ook kolombeschermers kan je in een loods gebruiken waar er veel gebruik gemaakt word van zwaar materieel zoals heftrucks. Het is dan wel aangeraden om meerdere kolombeschermers te plaatsen zodat zwaar materieel opgevangen kan worden. Kolombeschermers moeten daarnaast aan wettelijke eisen voldoen en ook op de juiste manier geplaatst worden. Hetzelfde geld ook voor vangrails en andere soorten aanrijdbeveiliging.

Kolombeschermer plaatsen

Als je kolombeschermers wilt aanschaffen om je personeel en gebouw te beschermen tegen aanrijdingen, dan weet je zeker dat je de juiste en een verstandige keuze maakt. Je kan ervoor kiezen om een aanrijbeveiliging kolom zelf te plaatsen, maar je moet rekening houden met de wettelijke eisen. Als je hier niet aan voldoet dan moet je deze opnieuw op een correcte manier plaatsen. Wil je dit voorkomen, dan kan je het beste een bedrijf inschakelen die hier gespecialiseerd in is. Ook de winkel of het bedrijf waar jij aanrijdbeveiliging kan aanschaffen voor de montage zorgen. Zo weet je namelijk zeker dat de geplaatste aanrijdbeveiliging aan de wettelijke eisen voldoet en niet verplaatst hoeft te worden. Werkplaatsen en voornamelijk gevaarlijke werkplaatsen worden regelmatig gekeurd door verschillende instanties. Deze instanties kijken ook altijd naar de certificering van aanrijdbeveiliging en of deze op de juiste manier is geplaatst.