Wanneer gebruik ik muurverf voor buiten?

Geplaatst door

Wil je graag je buitenmuren verven, maar weet je niet goed welke verf je moet gebruiken en hoe je dit precies moet aanpakken? Dan heb je geluk, want hieronder geven je een aantal tips!

De juiste verf
Het is van groot belang om de juiste verf te gebruiken als je je gevel gaat schilderen, want alleen zo bekom je het mooiste resultaat. Welke verf je moet gebruiken, is afhankelijk van het materiaal van je gevel. Vraag jij je af wanneer je muurverf voor buiten kan gebruiken? Deze verf kan je gebruiken voor baksteen, pleister, gipskarton en cellenbeton.

Waar moet je op letten bij het verven van je gevel?
Naast de juiste verf, zijn er nog een aantal andere dingen waar je rekening mee moet houden, wanneer je je gevel gaat verven. Hieronder geven we je enkele tips!

Bereid je ondergrond goed voor
Wanneer je je gevel wilt schilderen, kan je hier niet zomaar aan beginnen. Het is belangrijk dat je de ondergrond eerst goed voorbereidt. Dat wil zeggen dat je eventuele gaten moet vullen en dat je je gevel ook eerst moet schoonmaken. Mossen, algen en vuil moeten dus eerst verwijderd worden. Laat je gevel na het schoonmaken ook eerst goed drogen, voordat je hem schildert.

Breng altijd eerst een grondlaag aan
Als je een mooi, egaal resultaat wilt bekomen, zorg er dan voor dat je altijd eerst primer gebruikt. Daarna breng je het best twee afwerkingslagen op je gevel aan.

Gebruik goed materiaal
Kies niet alleen voor verf van de beste kwaliteit, maar ook voor verfrollen en/of borstels die een goede kwaliteit hebben. Goed materiaal is echt de investering waard, want als je niet het gewenste resultaat bekomt, dan moet je alles weer opnieuw doen. Dat kan je dus vermijden!

Verf op het juiste moment
Waarschijnlijk zal je graag je buitenmuren willen verven wanneer jij daar tijd en/of zin voor hebt, maar eigenlijk is dit geen goed idee. Je kan het best wachten met het verven van je buitenmuren tot het ideale moment. Er bestaat namelijk zoiets als een verfseizoen. Dat is de periode waarin je het best je buitenmuren kan verven. Dit seizoen loopt van eind april tot half september. Je wacht dus beter tot deze periode om te beginnen met je schilderwerken buiten. Het is nog wat ingewikkelder dan dat, want je kan het best ook niet buiten verven als er kans is op nachtvorst of als de volle zon buiten schijnt. Het is een goed idee om op voorhand goed op de hoogte te zijn van het weerbericht, zodat je de schilderwerken op het juiste moment kan inplannen.