Wanneer en hoe gebruik maken van verticale jaloezieën?

Geplaatst door

Wanneer er wordt gesproken over jaloezieën bestaat nog steeds het misverstand dat het hierbij altijd gaat om horizontale lamellen. Ondanks het feit dat dit in het merendeel van de gevallen uiteraard zo is zijn er op de markt wel degelijk ook verticale jaloezieën terug te vinden. Deze jaloezieën worden in de praktijk veelal gebruikt om bijvoorbeeld grote ruimtes ten opzichte van elkaar te scheiden. Deze zijn doorgaans voorzien van indrukwekkende glazen wanden waardoor ze wel een bepaalde vorm van raambekleding of zonwering kunnen gebruiken. Bent u ook wel geïnteresseerd in de (toepassings)mogelijkheden die verticale jaloezieën met zich meebrengen? Neem dan snel even de informatie door op deze pagina!

  • De oplossing voor hoge raampartijen

Zoals in de inleiding van deze tekst reeds wordt aangegeven is het zo dat verticale jaloezieën in de praktijk vooral worden ingezet bij hoge raampartijen. Een bekend praktijkvoorbeeld op dit vlak zijn de vele scholen die er gebruik van maken. Zij zijn dan ook op zoek naar een efficiënte en betaalbare vorm van (binnen)zonwering. Jaloezieën met verticale lamellen kunnen de vooropgestelde verwachtingen op dit vlak zeker en vast zonder probleem inlossen. Ook de duurzaamheid waar deze jaloezieën over beschikken zorgt er voor dat ze voor grote gebouwen die intensief worden gebruikt een absolute aanrader zijn.

  • Verticale jaloezieën in verschillende materialen

Net zoals bij horizontale jaloezieën het geval is geldt ook voor de verticale exemplaren dat ze verkrijgbaar zijn in tal van verschillende materialen. In eerste instantie kan er bijvoorbeeld worden gekozen voor een exemplaar van textiel of kunststof. Wat deze laatste betreft kan er zelfs worden geopteerd voor een zachte of een harde uitvoering. Geeft u toch eerder de voorkeur aan screenstof of bent u vooral een fan van de eigenschappen van aluminium? Ook deze opties behoren uiteraard tot de mogelijkheden. Het spreekt bovendien voor zich dat de lamellen ook perfect kunnen beschikken over een verschillende breedte.

  • Het bedienen van uw verticale jaloezieën

Bij het aankopen van (nieuwe) jaloezieën is het vanzelfsprekend dat er ook moet worden gekeken naar de manier waarop deze bediend kunnen worden. Het bedienen van uw jaloezieën met verticale lamellen kan zonder probleem elektrisch zijn. Dit geldt niet alleen voor het openen, maar ook voor het sluiten van de lamellen. Ook het draaien van de lamellen kan perfect gebeuren door gebruik te maken van een elektrische bediening. In de praktijk is dit ook nog eens op verschillende manieren mogelijk. Zo kunnen de jaloezieën worden bediend met behulp van een afstandsbediening en met een schakelaar. Geeft u eerder de voorkeur aan een volledig automatische bediening? Ook dat is zonder probleem mogelijk!

  • De oplossing voor tal van verschillende situaties

Het spreekt voor zich dat verticale jaloezieën niet alleen maar gebruikt kunnen worden in scholen of andere soortgelijke gebouwen. Sterker nog, in de praktijk kunnen ze in tal van uiteenlopende situaties een perfecte oplossing betekenen. Neem nu bijvoorbeeld bij schuin oplopende ramen, een deur/raam situatie of bij zowel dak- als tuimelramen. In tegenstelling tot wat veel mensen wel eens durven te vermoeden vallen bijzondere raamvormen bij verticale jaloezieën dus niet uit de boot, in tegendeel. Dit alles maakt het eigenlijk absoluut de moeite meer dan waard om kennis te maken met de vele troeven van verticale jaloezieën.