goede bedrijfskleding

Waarom is goede bedrijfskleding belangrijk?

Geplaatst door

Veel bedrijven maken gebruik van bedrijfskleding. Deze kleding draagt bij aan jouw veiligheid tijdens je werkzaamheden. Uiteraard verschilt het per werkomgeving en de werkzaamheden die je uitvoert welke bedrijfskleding nodig is. Zo kan het zijn dat je ook nog eventuele andere beschermmiddelen nodig hebt die aan de veiligheid tijdens jouw werkzaamheden bijdragen. Je kunt hierbij onder andere denken aan een veiligheidsbril, veiligheidsmasker of werkschoen Vraag jij je af waarom het dragen van goede bedrijfskleding belangrijk is? Wij leggen het graag uit:

Verschillende veiligheidseisen

Een werkgever, maar ook werknemer kan bepaalde eisen hebben waar werkkleding aan moet voldoen. Maar wist je dat er naast deze eisen ook veiligheidseisen zijn waar werkkleding in bepaalde situaties aan moet voldoen? Daarnaast moet bedrijfskleding ook nog aan eventuele keurmerken voldoen. Je kunt hierbij denken aan de werkschoenen. Wanneer er bij jouw werkzaamheden werkschoenen gedragen moeten worden, moeten deze aan keurmerken voldoen. Zo moeten ze onder andere een antislipprofiel hebben, maar ook stalen neuzen zijn erg belangrijk. Wanneer werkschoenen namelijk stalen neuzen hebben, heb je een garantie tegen stootschade.

Bedrijfskleding maakt personeel herkenbaar

Naast dat bedrijfskleding voor de veiligheid van medewerkers kan zorgen, kan het ook helpen bij de naamsbekendheid van een bedrijf. In principe maakt het niet uit voor welk bedrijf je werkt. Doordat je bedrijfskleding draagt met bijvoorbeeld het logo van het bedrijf helpt dit mee aan de naamsbekendheid. Iets wat er belangrijk voor bedrijven is omdat het hierdoor bekender wordt, waardoor er meer werk is.

Wanneer het duidelijk is dat werkkleding echt alleen voor het werk bedoelt is en het logo minimaal 70 vierkante centimeter op een kledingstuk is bedrukt, is de werkkleding tevens volledig aftrekbaar. Mooi meegenomen toch?!

Bedrijfskleding straalt professionaliteit uit

Zoals je hebt kunnen lezen is het dus echt van belang dat kleding die je tijdens je werkzaamheden draagt, zorg dragen aan beschermend en veilig werken. Maar de juiste werkkleding straalt ook professionaliteit uit. Iedereen draagt dezelfde kleding, waardoor je kan zien dat het bedrijf heeft nagedacht over de juiste uitstraling. Met het dragen van bedrijfskleding straalt het bedrijf dan ook uit een echt team te zijn. Wat dan ook weer erg belangrijk is: bedrijfskleding moet comfortabel zitten. Wanneer bedrijfskleding niet goed past of niet comfortabel zit, zal dit werkgevers in de werkzaamheden kunnen beperken. Daarom is het goed dat iedereen werkkleding draagt die goed past, comfortabel is en uiteraard meewerkt aan de bescherming en veiligheid van medewerkers.

Ook is het zo dat, wanneer iedereen dezelfde bedrijfskleding draagt, dit zorgt voor gelijkheid. De werknemers hebben het gevoel dat ze één team zijn, dat ze samenwerken en niet afzonderlijk van elkaar.