makelaar inschakelen

Waarom een makelaar inschakelen?

Geplaatst door

Hoe vaak koopt of verkoopt iemand een huis? Misschien in het leven net twee of drie keer. Daarentegen is een makelaar altijd bezig met het kopen en verkopen van onroerende goederen. Dus waarom een makelaar inschakelen? Omdat een makelaar verstand van huizenverkoop heeft, weet hoe de woningmarkt werkt. Maar om meer redenen is een makelaar in Raamsdonksveer inschakelen een slim idee.

Een makelaar kan onroerend goed taxeren

Belangrijk is een taxatierapport. Dit om twee redenen. Ten eerste om een verkoopprijs te formuleren, en ten tweede om een hypotheek te kunnen krijgen. Mocht je niet weten hoe een hypotheek werkt, een hypotheek is een voordelige lening waarbij het pand borg staat voor de lening. De hypotheekverstrekker wil precies weten wat het pand waard is, de bank eist een taxatierapport. Makelaars zijn taxateurs en kunnen zo’n taxatierapport maken, en dat maakt een huis kopen of verkopen met hulp van een makelaar enorm veilig. Misschien is dit het belangrijkste antwoord op de vraag, waarom een makelaar inschakelen? Makelaars kunnen taxeren, weten precies wat een huis waard is.

Waar zoekt een potentiële koper?

Dat gericht adverteren, dat is echt een vak. Makelaars weten waar potentiële kopers naar woningen zoeken. Woningen gaan in prijscategorieën en een makelaar weet waar een starter naar een voordelige kluswoning zoekt, en waar een pensionado naar een appartement met alle service en luxe. Het kan ook gebeuren dat er al een klant voor je woning is zodra je het te koop zet. Dus dat iemand naar de makelaar is gegaan, als je weet wanneer er een vrijstaande woning te koop komt kun je mij dan inlichten. Waarom een makelaar inschakelen, omdat een makelaar weet waar de koper in spe naar een woning zoekt.

Ga voor aankoop naar de makelaar om advies

Er staan al veel argumenten omtrent, waarom een makelaar inschakelen, in deze tekst. Maar hoe het echt werkt is erg beknopt omschreven. Bijvoorbeeld de passage over hoe een hypotheek werkt, en dat woningen in prijscategorieën gaan. Een makelaar kan begrijpelijk uitleggen hoe een woning kopen werkt. Als je bijvoorbeeld een vaste baan hebt dan heb je een bruto jaarloon, misschien heb je nog een restant van een studieschuld, en deze gegevens vertel je aan een makelaar. De makelaar kan dan inschatten in welke prijscategorie jij kan kopen. Ongetwijfeld zal de makelaar wat voorbeelden laten zien. Dat kan een koopflat zijn die net verkocht is, of een rijtjeshuis wat nog te koop staat. Waarom een makelaar inschakelen; vanwege de voorlichting aan starters.

Bron: Makelaargemak.nl