kraan

Waar je op moeten letten bij het kopen van een kraan?

Geplaatst door

Een kraan lijkt misschien een klein item in je keuken, maar hij wordt veel gebruikt en kan echt de hele kamer bij elkaar brengen. Als de jouwe verouderd of kapot is, wil je hem meteen vervangen door demixa kraanonderdelen. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan de stijl van de handgreep van je kraan. De twee meest voorkomende stijlen zijn hendel en knop.

Kies de stijl van je kraan

De stijl van je kraan kan de beslissende factor zijn voor je keuken. De juiste stijl past bij de andere armaturen in je keuken en zorgt voor een samenhangende look. Een stijl die niet in balans is, kan aanvoelen als een botsing van kleuren. Je vraagt ​​je misschien af ​​wat precies de juiste stijl is voor een kraan. Dat hangt af van voor wat voor soort look je gaat. Er zijn drie basisstijlen van kranen en deze zijn modern, traditioneel en transitioneel. Als je een modernere keuken hebt met strakke lijnen en roestvrijstalen afwerkingen, kun je het beste kiezen voor een gestroomlijnd ontwerp met minimale accenten. Roestvrij staal, messing en chroom zijn populaire metalen kraan afwerkingen. Dit zijn allemaal solide metalen die niet roesten. Als je kleine kinderen hebt, is roestvrij staal een goede keuze omdat het niet zo makkelijk krast als andere afwerkingen.

Test de waterstroom

Als je eenmaal het basisontwerp van een kraan hebt bepaald, is het tijd om ervoor te zorgen dat deze de juiste eigenschappen heeft. Je moet eerst de waterstroom controleren. De kwaliteit van de stroming van een kraan kan worden getest door de kraan op vol vermogen te laten draaien en de kracht van het water te voelen dat eruit komt. Je zou een sterke stroom moeten voelen, maar niet zoveel druk dat je hand teruggeduwd wordt. Laat je vingers langs het pad van elke stroom lopen. Voelt het glad aan? Zo niet, dan kan dat betekenen dat er iets zijn pad blokkeert, zoals minerale afzettingen. Dit kan later problemen veroorzaken wanneer andere onderdelen defect raken door verstopping of corrosie. Deze problemen in je kraan worden veroorzaakt door sediment ophoping in leidingen die erop zijn aangesloten.

Selecteer een geschikte kraan hoogte

Kraanhoogte is een ander belangrijk aspect om te overwegen bij het kopen van een kraan. De hoogte van een kraan moet worden gemeten vanaf de bovenkant van je gootsteen tot de bovenkant van de kraan. Je wilt dat je kraan op een geschikte hoogte staat voor degenen die hem gebruiken. Dit is iets waar je rekening mee moet houden als je kleine kinderen hebt. Als hier geen rekening mee wordt gehouden, kan er water in de kasten of over je hele vloer terechtkomen. Dit kan uiteindelijk leiden tot schade en andere problemen. Om de hoogte van een kraan aan te passen, vervang je eenvoudig de uitloop door een kraan met andere afmetingen.

Stel een budget in

Je moet een budget bepalen wanneer je een kraan als een Quooker kraan koopt. Je kunt een goed idee krijgen van hoeveel je aan je kraan wilt uitgeven door naar bouwmarkten te gaan. Dit geeft je een idee van wat voor soort prijsklasse binnen je budget past. Het stelt je ook in staat om verschillende modellen te vergelijken op basis van alleen de prijs. Dit helpt je de selectie te verfijnen, aangezien er tegenwoordig veel verschillende stijlen beschikbaar zijn.