samenwonen met andere mensen

Waar je op moet letten wanneer je gaat samenwonen met andere mensen

Geplaatst door

Het is natuurlijk hartstikke leuk wanneer je gaat samenwonen met vrienden. Toch zijn er een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden en die je in je achterhoofd moet houden. Zo kan het samenwonen met andere nog best wel eens voor flinke irritaties zorgen en dat is natuurlijk super jammer. Voorkom daarom irritaties en problemen en volg deze stappen op om het gezellig te houden in je nieuwe huis.

Houd bezittingen gescheiden

Het is belangrijk dat alles wat jullie bezittingen gescheiden blijven. Dit werkt het makkelijkst als je net bent verhuisd door een verhuisbedrijf. Dan is alles nog te overzien. Op deze manier voorkom je dat je op een gegeven moment een ruzie krijgt over wat van wie is. Wanneer je toch dingen samen koopt dan is het het beste om dit op allebei jullie namen te zetten. Zo blijft het eigendom van jullie allebei. Houd ook bij welke spullen van wie zijn zodat je dat later makkelijk terug kunt vinden in een overzichtelijk overzicht. Je kunt bijvoorbeeld een gedeeld excel bestand maken waarin je alles bijhoudt of je maakt een gedeelde notitie op je telefoon. Zolang het maar overzichtelijk blijft en zolang jullie er allebei maar bij kunnen.

Zorg ervoor dat je je eigen kamer hebt

Als je samen woont met andere mensen zul je veel tijd samen doorbrengen en niet zo vaak alleen zijn. Dit is natuurlijk super leuk alleen kan het soms zo zijn dat je wat meer behoefte hebt om je terug te trekken. Dit is hartstikke normaal en ook belangrijk dat je dit doet. Zorg er dus voor dat je een eigen kamer hebt waar je je fijn voelt en waar je even helemaal tot jezelf kunt komen. Je kunt deze kamer mooi inrichten met persoonlijke spullen en leuke accessoires. Wanneer je niet genoeg losse kamers in huis hebt kun je er ook voor kiezen om een tussenwand te plaatsen zodat de ruimte toch in verschillende delen wordt opgedeeld. Deze kun je laten inbouwen door professionals.

Plan leuke uitjes

Als jullie al voor een langere tijd samenwonen kan het nog wel eens voorkomen dat jullie onbewust langs elkaar heen gaan leven. Het is daarom een leuk en fijn idee om een aantal keer in de maand een leuk uitje te plannen waar jullie dan allebei naar uit kunnen kijken. Plan een hele dag weg of ga in de avond lekker een hapje eten in een chique restaurant. Naast de leuke uitjes is het ook belangrijk dat jullie noodzakelijke dingen inplannen zoals een grote huis schoonmaak, een reparatie of een opknapbeurt. Als deze dingen ook worden ingepland dan weet je in ieder geval zeker dat niemand deze belangrijke klussen vergeet.

Het samenwonen met huisgenoten is natuurlijk hartstikke leuk maar vergt ook wat energie. Door met bovenstaande punten rekening te houden zorg je ervoor dat alles gezellig en leuk blijft.