kunstgras bestellen

Voorjaarskriebels? Tijd om te klussen in de tuin!

Geplaatst door

Het voorjaar is weer van start gegaan. De afgelopen weken zijn we soms al getrakteerd op heel mooi lenteweer. Dat geeft direct de kriebels om de handen uit de mouwen te steken en thuis aan de slag te gaan. Vooral de tuin verdient na de lange wintermaanden wel wat extra aandacht. Klussen in eigen tuin dus. Maar wat mag je zeker niet vergeten? Welke klussen zijn absoluut onmisbaar om de tuin mooi te maken voor het komende seizoen?

Een geheel nieuwe look

Het voorjaar is hét moment om je tuin eens flink onder handen te nemen en een geheel nieuwe look te creëren. Misschien ben je al jaren ontevreden met de tuin. Hoe mooi is het dan om hier juist nu verandering in te brengen? Als je nu aanpassingen doet, heb je hier nog de hele zomer profijt van.

Bedenk daarom goed wat er nodig is om jouw absolute droomtuin te creëren. Wat dacht je bijvoorbeeld van het plaatsen van kunstgras van https://www.gardensense.nl/? Kunstgras is tegenwoordig nauwelijks nog van het echt te onderscheiden en geeft jouw tuin direct een natuurlijke en warme uitstraling. Daarnaast is het ook nog eens zeer onderhoudsvriendelijk, zacht voor de voeten en fijn voor kinderen om te spelen. Kortom: genoeg redenen om kunstgras te overwegen.

Extra tip: wil je kunstgras bestellen? Onderzoek dan van tevoren wel goed de mogelijkheden. Kunstgras is in alle soorten en maten verkrijgbaar. Hierdoor kan het precies naar wens worden afgestemd. Het is dan ook slim om hiervan op de hoogte te zijn.

Kwalitatief tuingereedschap

Als handige doe-het-zelver weet je natuurlijk als geen ander hoe belangrijk het is om over de juiste gereedschappen en materialen te beschikken voordat je een klus start. Zonder het juiste gereedschap wordt het niet alleen veel lastiger om een klus te klaren, maar zal dit ook vrijwel nooit het gewenste resultaat opleveren.

Daarom is het voorjaar het uitgelezen moment om je tuingereedschap eens te inventariseren. Bekijk wat je in huis hebt en bedenk ook goed wat je nodig hebt voor de klussen die nog gaan komen. Als je incidenteel iets nodig hebt, kan je dit natuurlijk prima lenen. Maar als je verwacht het gereedschap vaker te gebruiken, dan is het beter om deze toch echt zelf aan te schaffen.

Snoeiplan

Na de winter is het verstandig om de vaste planten eens na te lopen en te bekijken welke gesnoeid moeten worden. Houd er wel rekening mee dat de snoeitijd per plant of boom kan verschillen. De ene plant moet in het voorjaar gesnoeid worden om in de zomer te kunnen bloeien, terwijl je bij de andere plant juist moet wachten tot de bloeiperiode net voorbij is. Daarom is het belangrijk om online onderzoek te doen naar de plant, zodat je zeker weet of het verstandig is om deze nu al te snoeien of dat je beter nog even kunt wachten.