voordelen zwembadafdekking

Voordelen van verschillende soorten zwembadafdekking

Geplaatst door

Er zijn veel verschillende soorten zwembadafdekking. Een belangrijke reden om zwembadafdekking te nemen is, omdat het de warmte bewaart. Ook zorgt het ervoor dat bladeren en twijgjes buiten het zwembad blijven. Heb je geen zwembadafdekking, dan lijkt je zwembad in de winter meer op een vijver door het vieze water en dat wil natuurlijk niemand.

Ben je van plan om zwembadafdekking te kopen dan wil je natuurlijk een kwalitatieve goede afdekking, omdat je natuurlijk een grote inverstering is die je niet elk jaar wil gaan doen. Tegenwoordig zijn er veel verschillende zwembadafdekkingen, dat komt door het brede aanbod van materialen die gebruikt worden voor één zwembadafdekking.

Schuimdeken

Een schuimdeken drijft op water en heeft een isolerende werken. De afdekking bestaat uit een lichte deken van PE-schuim. Als je besloten hebt om een schuimdeken te kopen dan heb je nog de keuze uit Eco- of Thermodeck. Het verschil tussen deze schuimdeken is de dikte van het materiaal. Thermodeck is dikker en kwalitatief beter dan het Ecodeck schuimdeken.

Lamellenafdekking

De lamellenafdekking bestaat uit pvc kunstof of polycarbonaat. Deze materialen zorgen ervoor dat de temperatuur van het water geheel behouden blijft. Lamellenafdekking heeft een zwarte onderkant die in de zon warm wordt en die warmte weer overbrengt naar het water. Er is wel een nadeel van lamellenafdekking is wel dat er veel alg bij komt. Door de warmte en het licht. Maar er is wel een oplossing voor dit probleem, dat is het polycarbonaat anti-alg profiel. Lamellenafdekking gemaakt van polycarbonaat is een goede keuze wanneer er dichtbij veel eikels vallen. Maar in de loop der jaren zal polycarbonaat zichtbaar verkleuren door de zon en dat is met pvc dat weer niet zo dus daarom is het belangrijk dat je goed bent ingelicht over de voor- en nadelen van de verschillende zwembadafdekkingen.