voordelen nadelen elektricien

Voordelen en nadelen van een elektricien

Geplaatst door

Een elektricien regelt eigenlijk alles in jouw woning wat met elektriciteit te maken heeft. Elektriciteit kan levensgevaarlijk zijn, daarom is het altijd belangrijk om elektrische klusjes nooit zelf te doen. Kies altijd voor een ervaren en professionele elektricien die altijd de veiligheid in het oog houdt. Wij hebben in dit artikel de voordelen en nadelen van een elektricien naast elkaar gezet.

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door: Elfre – elektricien Leuven

Voordelen elektricien

  • Veiligheid en competentie. Wanneer je kiest voor het inhuren van een elektricien met de juiste keurmerken en certificaten op zak dan weet je zeker dat hij/zij regelmatig gecontroleerd en beoordeeld wordt om goed werk te leveren. Daarnaast moeten zij ook voldoen aan technische- en veiligheidsnormen
  • Kennis. Doordat een elektricien een jarenlange opleiding heeft gehad beschikt hij over de juiste kennis. In bijna alle gevallen kan een elektricien je dan ook advies geven en/of helpen bij een probleem.
  • Gedragscodes en normen. Erkende elektriciens voldoen aan gedraagscodes en normen van overkoepelende organisaties als bijvoorbeeld UNETO-VNI. Dit verkleind uiteraard de kans op ongelukken en fouten.

Nadelen elektricien

Wij kunnen geen nadelen bedenken wat betreft het inhuren van een elektricien. Elektriciteit is levensgevaarlijk om zelf mee aan de slag te gaan. De kosten van een elektricien zijn het dan ook dubbel en dwars waard.