Voor het eerst investeren in de huizenmarkt

Voor het eerst investeren in de huizenmarkt

Geplaatst door

Velen van ons weten nog goed wat er gebeurde in 2008. De globale economie stortte in, beginnend met de Amerikaanse huizenmarkt. Het komt niet vaak voor dat de huizenmarkt instort en de waarde van huizen omlaaggaat. Normaal is het investeren in vastgoed een redelijk veilige investering. Het instorten van de huizenmarkt bracht voor veel mensen rampspoed maar het was ook een fantastische mogelijkheid voor slimme investeerders. Er waren veel investeerders die op dat moment begonnen met deze huizen goedkoop op te kopen, te renoveren en een paar jaar later toen de huizenmarkt weer aangetrokken was konden ze het huis wel twee of drie keer duurder verkopen.

Op dit moment groeit de huizenmarkt niet meer zo snel als in de afgelopen jaren maar nog steeds wel gestaag. Zeker in Amsterdam en Utrecht wordt er nog altijd veel geïnvesteerd in de woningmarkt, ook door buitenlandse investeerders. Daarom zijn er veel mogelijkheden voor nieuwe investeerders om in een eerste appartement of huis te investeren en hier geld mee te verdienen. In dit artikel bespreken we een aantal tips voor de beginnende investeerder die gaat investeren in de huizenmarkt.

Renoveren

Een van de meest zekere manieren om geld te verdienen in de huizenmarkt is om een appartement of huis dat wat ouder is goedkoop op te kopen, te renoveren en daarna duurder te verkopen. Dit is een zeer effectieve methode van investeren maar er zijn natuurlijk wel dingen om rekening mee te houden. Een vraag is bijvoorbeeld hoeveel de renovatie moet kosten. Als beginnende investeerder is het waarschijnlijk een goed idee om zelf veel tijd en zweet in de renovatie te steken om zo de kosten te besparen. Het leggen van een nieuwe vloer kun je bijvoorbeeld prima zelf doen. Een goede keuze als je zelf een vloer gaat leggen is bijvoorbeeld kliklaminaat wat makkelijk zelf te leggen is.

Daarnaast kun je natuurlijk ook zelf schilderen en simpele dingen zelf klussen. Maar als er nieuwe leidingen, elektriciteit of isolatie gelegd moet worden kun je beter een aannemer inhuren.

Lange termijn investering

Vastgoed is over het algemeen een veilige investering maar desondanks is er natuurlijk nog altijd een risico verbonden. Daarom kun je het beste op een veilige manier investeren door een hypotheek voor 30 jaar te nemen. Op deze manier houd je je maandelijkse kosten laag en kun je met meer zekerheid het appartement met winst verhuren. En na dertig jaar zal het appartement afbetaald zijn en kun je het hopelijk grote winst verkopen.