urenregistratie en efficiënter plannen in de bouw

Voor- en nadelen van verschillende manieren van urenregistratie en efficiënter plannen in de bouw

Geplaatst door

Het is niet het leukste klusje: de urenregistratie. De meeste mensen hebben er dan ook een hekel aan. Het is niet leuk om elke minuut vast te moeten leggen. Het gevaar is ook dat als je het op een later tijdstip wil doen, je de helft van je activiteiten allang weer vergeten bent. Je kan niet zonder een urenregistratie als bedrijf.

Voor projectleiders, controllers of mensen van HR-management is het bijhouden van uren echter onmisbaar. Je moet je kunnen verantwoorden naar je klanten toe en ook de betaling van lonen en vergoedingen van medewerkers, hangt vaak af van de gewerkte uren. Helemaal bij bouwprojecten is dit erg belangrijk. Ook zorgt het voor minder faalkosten in de bouw

Welke redenen zijn belangrijk om je uren te registeren?

Er kunnen diverse redenen zijn waarom je jouw uren wilt registreren, wij geven je de meest belangrijke:

  • Betere offertes.
  • Je kan sneller en makkelijker factureren.
  • Je krijgt meer inzicht in verlies en winst.
  • Je kan jouw projectvoortgang beter bewaken.

Door een juiste urenregistratie kan je precies zien hoeveel uren je kwijt bent aan een gemiddeld project. Het kan ook zijn dan projecten een vaste prijsafspraak hebben. Je kan door de uren te registreren inzicht krijgen of deze manier van werken wel de juiste is. Door dit te analyseren kan je in het vervolg efficiënter werken en scherper je prijs bepalen. 

Je kan beter factureren omdat je ieder kwartiertje kan doorberekenen aan je klant. Vaak laat men dit geld liggen en dat is zonde. Door je gewerkte uren meteen in een app te noteren en deze urenregistratieapp te gebruiken heb je achteraf geen uitzoekwerk en kan je snel factureren omdat je geen uitzoekwerk hebt. 

Inzicht in winst en verlies

Je krijgt dus door met een goede urenregistratie te werken inzicht op je winst en je verlies. Het ene project vraagt veel tijd en kost je misschien geld, terwijl het andere project je juist veel winst brengt. Het kan aan een klant liggen, maar een vaste tijdafspraak kan ook de veroorzaker zijn. Zet de geplande uren af tegen de geregistreerde uren en je krijgt een goed overzicht over jouw planning. Op deze manier kan je tijdig bijsturen in jouw bedrijf om er een winstgevende onderneming van te maken.