houten vloer

Voor- en nadelen van een bepaalde vloer

Geplaatst door

Er zijn een aantal onderdelen die elke woning wel heeft. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan een dak boven je hoofd. Als een woning geen dak heeft, kun je het eigenlijk geen woning noemen. Zo heb je ook altijd wel een vloer in een woning liggen. Dit is natuurlijk het oppervlak waarop je zult kunnen lopen en dat is dan dus ook wel zo praktisch om in je woning te hebben zitten. Er zijn echter nogal wat verschillende soorten om uit te kiezen. Hieronder staan daarom een aantal verschillende met hun voor- en nadelen op een rijtje.

Een houten vloer

Als eerste kan er eens gekeken worden naar een mooie houten vloer. Dit is natuurlijk een van de meest voorkomende soorten en is daarom ook goed om even te bekijken. Als voordeel kun je al gauw zeggen dat houten ze er gewoon ongelooflijk goed uitzien. Verder kun je deze ook heel prima gebruiken als je later nog eens vloerverwarming of iets dergelijks zou willen laten installeren. Enkele nadelen kunnen zijn dat het relatief duur is, zeker als je het vergelijkt met andere soorten. Ook zullen beschadigingen relatief snel op een houten vloer te zien zijn.

Laminaat

Je kunt uiteraard ook kiezen voor laminaat. Een van de voordelen van laminaat is bijvoorbeeld dat dit een van de goedkoopste soorten is die er zijn. Verder kun je de kosten nog meer proberen te drukken door dit lekker zelf te gaan leggen. Heel makkelijk is het niet, maar het is ook zeker niet zo lastig. Daarentegen is laminaat wel vrij gehorig. Als iemand eroverheen loopt, dan zul je dit wel horen. Ook geeft laminaat over het algemeen net wat minder wooncomfort dan veel andere soorten.

PVC-vloeren

De kans dat je wel eens van PVC-vloeren hebt gehoord is vrij groot. Ze zijn de laatste tijd dan ook weer best wel in trek. Een van de voordelen van een PVC-vloer zit hem er dan ook in dat het een lage warmteweerstand heeft. Je kunt je woning dus heel snel lekker warm krijgen. Ook is het bijvoorbeeld zeer vochtbestendig. Daarentegen is ook deze variant weer een stukje duurder dan veel andere soorten. Ook is dit geen vloer die je maar gewoon even snel kunt leggen. Dit kan dus zeker een reden zijn om toch voor iets anders te kiezen.

Vinyl

Je kunt uiteraard ook nog voor vinyl kiezen. Ook deze vloer heeft als voordeel dat het een lage warmteweerstand heeft. Verder heb je ongelooflijk veel keuze als je voor vinyl zou willen gaan. Wat voor kleur of uitvoering je ook zou willen, de kans is groot dat het wel bestaat. Er bestaan natuurlijk ook wel wat nadelen aan vinyl. Zo zullen zware meubels waarschijnlijk een afdruk achterlaten in het vinyl. Verder is het ook wel een van de soorten vloeren die misschien het snelst kapot kan gaan en die niet het beste wooncomfort oplevert. Dit is dus iets om over na te denken.