6 vocht in huis tips

Vocht in huis? 6 handige tips!

Geplaatst door

Vocht in huis is niet alleen ontzettend ongezond het zorg ook nog eens voor schade aan je woning. Zeker als je langere tijd geen actie onderneemt is de kans groot om zwammen, schimmels en rottende materialen.

Onze belangrijkste tips is om zo snel mogelijk contact op te nemen met een professionele vochtbestrijder. Deze kan je precies vertellen wat de oorzaak is en wat de permanente oplossing is. In dit artikel geven wij alvast wat mogelijke oorzaken en 6 handige tips bij vocht in huis.

Oorzaken vocht in huis

Lekkage

Op het moment dat je plotseling veel vocht in huis hebt dan is de kans op een lekkage groot. Dit is vrij gemakkelijk te zien door een vochtbestrijder. De exacte plek van de lekkage is vaak lastiger.

Optrekkend vocht

Vochtige plekken boven de plinten en ook witte uitslag op de buitenmuur? In dit geval is de kans groot dat je last hebt van optrekkend vocht. Op een of andere manier komt het vocht de woning binnen trekken. Een vochtbestrijdingsbedrijf kan je hierbij goed helpen met een permanente oplossing.

Condensatie

Het aantal mensen, dieren en planten bepalen de condensatie in huis. Op het moment dat iets lang moet koken of bij een lange douche kan er condensatie ontstaan. Ook dit kan een vochtprobleem veroorzaken.

Vocht in huis tips

  • Laat nat wasgoed zoveel mogelijk buiten drogen of maak gebruik van een wasdroger.
  • Zorg voor een aangename temperatuur in huis. De kans op vocht in huis is groter bij een lage temperatuur.
  • Zorg voor goed onderhoud van de woning.
  • Maak gebruik van extra afzuiging van vochtige ruimtes. (badkamer/keuken)
  • Laat de woning af en toe lekker door luchten.
  • Ventileer jouw woning 24 uur per dag. Dit kan bijvoorbeeld door ventilatieroosters.