vloerverwarming infrezen

Vloerverwarming infrezen in bestaande woningen: Renovatie- en verbouwopties

Geplaatst door

Vloerverwarming is een populaire keuze geworden voor het verwarmen van woningen vanwege de vele voordelen die het biedt, zoals een gelijkmatige warmteverdeling en energie-efficiëntie. Maar wat als je al in een bestaande woning woont en geen vloerverwarming hebt? Gelukkig is vloerverwarming infrezen een uitstekende optie voor renovatie- en verbouwprojecten. In dit artikel zullen we de verschillende renovatie- en verbouwopties van vloerverwarming infrezen bespreken, zodat je kunt ontdekken hoe je dit comfortabele verwarmingssysteem kunt integreren in jouw bestaande woning.

Renovatieoptie: Verwijderen van de bestaande vloer

Bij het infrezen van vloerverwarming in een bestaande woning is het soms nodig om de bestaande vloer te verwijderen. Dit biedt de mogelijkheid om de vloerverwarming in de vloer te frezen en vervolgens de vloer opnieuw te leggen. Het is belangrijk om rekening te houden met de dikte van de nieuwe vloer om ervoor te zorgen dat de warmte goed kan worden afgegeven.

Renovatieoptie: Verhoogde vloer

Als het verwijderen van de bestaande vloer niet wenselijk is of praktische beperkingen met zich meebrengt, kan het plaatsen van een verhoogde vloer een goede oplossing zijn. Hierbij wordt een nieuwe vloerconstructie bovenop de bestaande vloer geplaatst, waarin de vloerverwarming wordt gefreesd. Dit biedt de mogelijkheid om de vloerverwarming te installeren zonder de bestaande vloer te verstoren.

Verbouwoptie: Nieuwe vloerbedekking

Bij het verbouwen van een specifieke ruimte, zoals een badkamer of keuken, kun je overwegen om nieuwe vloerbedekking te installeren in combinatie met vloerverwarming infrezen. Dit geeft je de vrijheid om een nieuwe vloer te kiezen die geschikt is voor vloerverwarming, zoals tegels, laminaat of vinyl. Zorg ervoor dat de nieuwe vloer geschikt is voor de warmteafgifte en dat de vloerverwarming professioneel wordt ingefreesd.

Renovatie- en verbouwoptie: Zoneverwarming

Een andere interessante optie bij het infrezen van vloerverwarming in bestaande woningen is zoneverwarming. Hierbij wordt vloerverwarming alleen geïnstalleerd in bepaalde zones van de woning, zoals de woonkamer of slaapkamer, in plaats van het hele huis. Dit biedt flexibiliteit en efficiëntie, omdat je alleen de ruimtes verwarmt die je daadwerkelijk gebruikt.

Verbouwoptie: Integratie met bestaand verwarmingssysteem

Het integreren van vloerverwarming infrezen met het bestaande verwarmingssysteem is ook een mogelijkheid bij renovatie- en verbouwprojecten. Hierbij kan de vloerverwarming worden aangesloten op de bestaande cv-ketel of warmtepomp, waardoor je profiteert van de voordelen van beide systemen. Dit biedt een flexibele en kosteneffectieve oplossing, waarbij je kunt genieten van de comfortabele warmte van vloerverwarming in combinatie met het bestaande verwarmingssysteem.