houten vloeren

Vijf voordelen van houten vloeren

Geplaatst door

Houten vloeren zijn prachtig, maar zijn de ook praktisch? In dit artikel wordt er aandacht besteed aan vijf voordelen van het hebben van houten vloeren in Delft.

Duurzaam

Een houten vloer heeft over het algemeen een langere levensduur dan laminaat of vinyl. Dit is natuurlijk een groot voordeel van houten vloeren. Dit komt door het feit dat houten vloeren makkelijk te herstellen zijn. Het enige wat je hier voor nodig hebt is een schuurmachine en een speciale hout lak. De vloer gaat minstens tientallen jaren mee, mits deze goed onderhouden wordt. Een houten vloer is tijdloos, dus het blijft altijd in de mode. Mocht je veel waarde hechten aan duurzaamheid en houden van een tijdloze look, dan is het aanschaffen van een houten vloer een goed idee.

Eco-vriendelijk

Het kappen van bomen voor het realiseren van een houten vloer klinkt niet echt duurzaam. Toch kun je tegenwoordig kiezen voor een eco-vriendelijke houtvloer. De bomen die gekapt worden voor het hout van de vloeren worden weer opnieuw aangeplant. Daarom zijn eco-vriendelijke houtvloeren een stuk vriendelijker voor het milieu, en worden ze ook als eco-vriendelijk betiteld.

Makkelijk te onderhouden

Naast dat een houten vloer makkelijk te herstellen is, kan een houten vloer makkelijk worden onderhouden. Je kunt dit doen met een speciaal reinigingsmiddel en een dweil, of gewoon met een stofzuiger. Daarnaast is het ongeveer eenmaal in de acht tot vijftien jaar nodig om de vloer opnieuw te laten schuren en lakken. Dit klinkt als veel moeite, maar sommige soorten vloeren gaan niet eens zo lang mee. Deze vloeren zou je na zoveel jaar moeten vervangen, terwijl je de houten vloer alleen opnieuw moet beschermen om de levensduur te verlengen.

Vloerverwarming is mogelijk

Vaak wordt gedacht dat het niet mogelijk is om vloerverwarming te plaatsen onder een houten vloer. Dit is echter geen probleem: veel houtsoorten zijn hiervoor geschikt. Vloerverwarming in combinatie met een houten vloer voelt fijn aan je voeten en neemt de warmte van de verwarming ook op. Daarom is dit zeker een bijkomend voordeel van een houten vloer.

Minder bacteriën

In vloerbedekking zitten vaak veel bacteriën, hier heb je bij een houten vloer geen last van. Zeg dus maar gedag tegen huisstofmijt, schimmels, bacteriën en virussen! Daarnaast is hout niet opgebouwd uit zogenaamde weekmakers en oplosmiddelen die wel gebruikt worden bij pvc- en laminaatvloeren. Hierdoor zorgt een houten vloer voor een gezonder klimaat in huis.

Bron: Vloerendeur.nl