Vijf loodgieter tips om zelf aan de slag te gaan

Geplaatst door

Problemen met uw afvoer, waterleiding of cv-ketel? Dan kunt u natuurlijk een loodgieter inschakelen. Dit is echter lang niet altijd noodzakelijk. In sommige gevallen is het probleem namelijk zelf te verhelpen. Bent u enigszins handig en heeft u gereedschap in huis? Dan is de kans op succes behoorlijk groot. Om u op weg te helpen, geeft dit loodgietersbedrijf in Rotterdam u enkele handige tips. Hiermee bespaart u geld op het inschakelen van een loodgieter.

Weet waar u aan begint

Veel mensen zien het verhelpen van een lekkage of verstopping als een makkelijke klus. Soms is dit ook het geval, maar soms ook niet. Daarom is het in eerste instantie belangrijk dat u de ernst van het probleem inziet. Bij een ernstig probleem is het niet verstandig zelf actie te ondernemen. In dat geval schakelt u een loodgieter in. Zo weet u zeker dat het probleem juist verholpen wordt en niet snel terugkeert.

Sluit de watertoevoer af

Voordat u start met werkzaamheden, sluit u altijd eerste de watertoevoer af. Dit kan met de hoofdkraan. Deze bevindt zich doorgaans in de meterkast. Draai deze om en laat vervolgens het resterende water uit de leidingen lopen. Dit doet u door de kraan open te zetten. Heeft u dit gedaan? Dan kunt u zonder problemen starten met de werkzaamheden.

Zorg voor het juiste gereedschap

Welk gereedschap moet u gebruiken om het probleem te verhelpen? Zorg dat u altijd eerst antwoord heeft op deze vraag. Voor een verstopping moet u bijvoorbeeld een ontstopper of ontstoppingsveer hebben. Voor het verwijderen, plaatsen en installeren van sanitair is bijvoorbeeld een baco of waterpomptang noodzakelijk.

Controleer de aansluiting

Gaat u sanitaire voorzieningen plaatsen? Controleer dan altijd of de boel goed is aangesloten. Sluit u een wastafel aan met zowel warm als koud water? Zorg er dan altijd voor dat de slangen aan de juiste kant worden aangesloten. Ook de aansluiting op de afvoer moet goed zijn. Wanneer dit niet het geval is, ontstaat er namelijk een lekkage. Controleer dit dan ook altijd uitvoerig. Hierdoor voorkomt u vaak veel schade.

Laat uw cv zoveel mogelijk met rust

Problemen met uw cv-ketel? Dan is het meestal niet verstandig hier zelf mee aan de slag te gaan. Uw cv is namelijk een complex apparaat. Bij een storing doet u er dan ook goed aan een loodgieter in te schakelen. Zelf aan het apparaat prutsen maakt het probleem doorgaans alleen maar groter. Het bijvullen van het expansievat of het ontluchten van radiatoren zijn overigens wel dingen die u zelf kunt doen.