Verschillende soorten zagen

Verschillende soorten zagen

Geplaatst door

Ben je een gepassioneerde doe-het-zelver? Dan kan een goede zaag zeker niet in je gereedschap arsenaal ontbreken. De zaag wordt vaak gebruikt om bepaalde objecten op maat te zagen, zoals het inkorten van planken of het uitzagen van bepaalde vormen. Wanneer je het materiaal wat je zaagt niet wil beschadigen, kun je maar beter goed gereedschap aanschaffen, waarmee je vakkundig te werk kunt gaan. Tegenwoordig kun je als doe-het-zelver uit veel verschillende zagen kiezen, die allemaal over hun eigen specialiteit beschikken. In deze blog lees je meer over de afkortzaag en een decoupeerzaag.

Wat zijn de voordelen van een afkortzaag?

De afkortzaag is direct één van de meest populaire zaagmachines van Nederland. Wanneer je efficiënt wil klussen, is het belangrijk dat je de juiste zaag voor de klus gebruikt. De afkortzaag is een zaag met een motor en een cirkelvormig zaagblad. Met deze zaag kun je vooral staafvormig materiaal inkorten en op maat zagen. Je kunt er zowel hout, kunststof als metaal mee zagen. De zaag is zeer makkelijk in gebruik en je kunt materialen altijd op de door jou gewenste maat zagen. Vandaar dat deze zaag voor de beginnende en gevorderde klusser interessant is.

Wanneer je een afkortzaag koopt, dien je erop te letten of het zaagblad in orde is. Het zaagblad kan uit verschillende dikten bestaan en ook het aantal tanden aan de zaag kan van elkaar verschillen. Des te meer tanden er aan het zaagblad zitten, des te preciezer je ermee kunt zagen en des te mooier het eindresultaat zal zijn.

Voor welke klus gebruik je deze zaag?

Een decoupeerzaag is een multifunctionele zaag die je bijna voor elke klus kunt inzetten. Wist je namelijk dat je met deze zaag zowel rechte lijnen en bochten kunt zagen? Wanneer je een moeilijke vorm uit wil zagen, is dit ideaal. Het handige aan de decoupeerzaag is ook dat je hem telkens kunt uitbreiden met nieuwe zaagbladen. Zo heb je verschillende soorten zaagbladen die elk voor ander materiaal geschikt zijn. Je kunt ermee door hout, keramische tegels, gipsplaten, plastic zagen en nog veel meer. De verschillende zaagbladen die je koopt kun je ook inzetten om nauwkeuriger, sneller of juist beweeglijker te zagen.
Zoals je kunt lezen, is de decoupeerzaag bijna van alle markten thuis. Vandaar dat deze zaag ook zo populair is bij iedere hobbyklusser en vakman. Wanneer je op zoek bent naar een alles-in-1 zaag, mag deze variant zeker niet ontbreken.