Verfraai je huis met stickers

Verfraai je huis met stickers

Geplaatst door

Stickers kun je voor allerlei doeleinden gebruiken. Ook in huis zijn stickers leuk. Stickers die je het meest tegenkomt in huizen zijn muurstickers. Muurstickers zijn al jaren populair. Niet zo gek, want je kunt ze in elke ruimte opplakken. In de woonkamer kun je ze boven de bank of op een andere lege muur plakken. In de slaapkamer zijn ze leuk voor boven het bed. Je kunt je hal ermee verfraaien. In de keuken kun je een toepasselijke afbeelding of tekst op de muur plakken. Zelfs de wc kun je met een muursticker opfleuren.

Na muurstickers zijn deurstickers populair

muurstickers op deurDeurstickers zijn ook leuk voor in je woning. In plaats van je deuren te schilderen of nieuwe deuren te kopen, kun je je deuren pimpen met een mooie sticker. Je kunt je hele deur bekleden of een deel daarvan. In bijvoorbeeld de hal of woonkamer kun je deurstickers maken door bijvoorbeeld een mooie foto op een sticker te laten printen. Heb je kinderen, dan is het leuk om hun namen op hun slaapkamerdeur te plakken. Voeg eventueel een afbeelding toe die bij hen past.

Versier je huis met raamstickers

Stickers die wat minder vaak verkocht worden voor in huis zijn raamstickers. Toch kan je daar ook leuke dingen mee doen. In plaats van plakplastic op ramen te plakken om inkijk te voorkomen, kun je er een raamsticker opplakken. Omdat er ook dubbelzijdige raamstickers zijn, kun je zowel binnen als buiten hetzelfde zien. Daarnaast zijn raamstickers leuk voor tijdelijke toepassingen. Maak raamstickers voor bijvoorbeeld Kerstmis, Pasen en/of Sinterklaas. Er zijn raamstickers op de markt gemaakt van statisch vinyl. Deze stickers kun je gemakkelijk verwisselen en meerdere keren gebruiken. Zo kun je elk seizoen wat anders op je raam plakken.

Knap keuken, badkamer of wc op met tegelstickers

Ben je uitgekeken op je keuken, badkamer en/of wc? Dan kun je deze volledig verbouwen. Goedkoper en makkelijker is het om je bestaande keuken, badkamer en/of wc op te knappen. Dit kan met onder andere tegelstickers. Deze stickers kun je over je bestaande tegels plakken. Zo kun je een ruimte al een heel ander uiterlijk geven, zonder grote verbouwing. Let er wel op dat je echte tegelstickers koopt, want die zijn voorzien van een transparante laag die de opdruk van je sticker beschermt. Dit is bij tegelstickers noodzakelijk, omdat de meeste schoonmaakmiddelen de print aantasten.

Fotostickers kun je overal opplakken

Veel mensen maken foto’s maar doen er weinig mee. Ze staan op de smartphone of computer en dat is het. Dat is jammer, want door ze ergens op te plakken kun je er meer van genieten. Je kunt natuurlijk een fotosticker laten maken voor op de muur of een deur. Je kunt ook allerlei kleinere stickers laten maken en daar een collage van maken. Heb je een koelkast met een metalen deur? Dan kun je ook magnetische fotostickers laten maken. Doordat ze magnetisch zijn, plakken ze zonder lijm aan je koelkastdeur. Het voordeel hiervan is dat je de foto’s na verloop van tijd kunt wijzigen, zonder dat je last heb van lijmresten. Ook kun je ze er even afhalen als je de deur van je koelkast wil schoonmaken. Zo zie je, stickers kun je op allerlei manieren gebruiken in je interieur.