tuin

Tuin laten ontwerpen door tuinman

Geplaatst door

Het wordt tijd voor het jaarlijkse tuinonderhoud. Maar deze keer gaat het geheel rigoureus op de schop. Weg met alle oude halfdode planten, waarvan je eigenlijk niet meer weet wat+ het zijn. Geen lelijke oude tegels meer, die hun beste jaren wel gehad hebben. En dat oude houten schuurtje achterin mag ook weleens vervangen worden. Maar al snel kom je erachter dat een nieuwe tuin een hoop werk met zich meeneemt. Alleen al de ontwerpfase kan een hoop kopzorgen met zich meebrengen. Daarom is het zo ideaal om jouw tuinontwerp Amstelveen te laten ontwerpen door een echte tuinman.

De voordelen van het laten ontwerpen van je nieuwe tuin

De tuin is een plek waar je trots op kunt zijn. Wanneer deze er goed uitziet en bovendien goed onderhouden is, kun je er prima je tijd in besteden. Bovendien toont een welonderhouden tuin ook, dat je erom geeft hoe jouw huis erbij staat. Daarom wil je ook graag een tuin waar je nu alleen in kunt zitten of je vrienden en familie in kunt ontvangen.

Om dit voor elkaar te krijgen moet er toch wel het één en ander gebeuren. Bij het ontwerpen van de tuin komt veel kijken en dan hebben we het niet alleen over welke plantjes je wilt plaatsen. Zo moet er ook nagedacht worden over de materialen die je wilt gebruiken, zoals steen voor de plantenbakken, welke tegels erin komen, waar je eventueel gras gaat plaatsen en nog veel meer. Ook het ondergrondse werk, als het waterafvoer, moet aan gedacht worden. Een tuinman kan je hierbij van dienst zijn.

Hoe gaat de tuinman te werk?

Een tuinman kan het gehele ontwerp van je tuin op zich nemen. Deze komt altijd bij je langs om jouw tuin te bekijken en de wensen door te nemen. Vervolgens wordt er een 3D tekening gemaakt, waarop je tot de centimeter kunt zien wat op welke plek komt te staan. Ook het gebruik van de materialen en het ondergrondse werk wordt tot in de puntjes uitgedacht. Het fijne hiervan is dat de tuinman ook zelf bij de aanleg betrokken is, waarbij die dan al precies weet wat er moet gebeuren.

Wanneer de tuin is ontworpen kun je altijd nog zaken laten wijzigen. Als het ontwerp precies is zoals je het wilt, kunnen de materialen besteld worden. Vervolgens wordt de aanleg gedaan door dezelfde tuinman en zijn hulp, om kosten te besparen kun je ook nog dingen zelf doen. Hoe dan ook zal je kunnen genieten van de perfecte tuin!

Bron: 123vrijwonen.nl