Tips voor het installeren van wandpanelen

Geplaatst door

Wandpanelen hebben een plaats veroverd in interieurprojecten vanwege de veelzijdigheid van het gebruik. De veelzijdigheid ervan wordt opnieuw bevestigd door de enorme mogelijkheid om texturen en patronen te creëren. Het is een innovatieve decoratie, mooi en in staat om verschillende effecten te veroorzaken in een enkele omgeving.

Het materiaal is licht en gemakkelijk te hanteren. Het kan worden gesneden met een stylus, die alleen wordt ingevoegd met lijm en het vermijden van vuil of grote structurele ingrepen.

Het principe lijkt sterk op de toepassing van behangpapier. Volgens onderstaande stappen zien we dat het installeren van een 3D-wandpaneel eenvoudiger is dan gedacht.

Het kennen van het 3D-wandpaneel
3D-wandpanelen zijn decoratieve reliëfborden die worden gebruikt om omgevingen te transformeren met een driedimensionaal visueel en tactiel effect. Ze zijn milieuvriendelijk, volledig recyclebaar en zeer eenvoudig te installeren. Door de vele vormen is deze coating zeer eenvoudig in te brengen en er is een breed scala aan modellen. Ze kunnen worden geschilderd en gebruikt in verschillende omgevingen (zowel extern als intern).

Voordelen
Onder de voordelen van het 3D-wandpaneel kunnen we het effect dat het materiaal op het milieu veroorzaakt niet onvermeld laten. De plaatsen worden volledig aangepast zonder dat er langdurige verbouwingen nodig zijn. Bovendien kan het product worden geverfd en aangepast aan de eisen van de omgeving, heeft het een lichte geluidsabsorptie, is het eenvoudig en schoon te maken en heeft het verschillende ontwerpen beschikbaar.

Duurzaamheid
Duurzaam bouwen bevordert grote veranderingen. Zij zijn in staat om de zorg voor de natuur en de kwaliteit van het leven voor toekomstige generaties te waarborgen. Omdat het een product is dat met ecologisch correcte materialen is gemaakt, is de vorm ervan vrij resistent.

Vergeet niet dat de planken kunnen worden geïnstalleerd op een plaats die blootgesteld is aan regen, omdat het een waterdicht materiaal is dat zelfs de muur kan beschermen.

Hoe installeer je een 3D-wandpaneel?
– Reinig de muur met een vochtige doek om onzuiverheden, vuil en stof te verwijderen;
– Maak met tape en potlood twee lijnen in het midden van de muur: een lijn horizontaal en de andere lijn verticaal – deze lijnen helpen om de bevestiging van de platen te begeleiden, waardoor de uitlijning behouden blijft;
– Breng de lijm gelijkmatig aan met behulp van een borstel op de gehele achterkant van het 3D-wandpaneel;
– Bevestig meer planken totdat u het totale aantal planken dat u nodig hebt om de muur te bedekken die u wilt;
– Voor degenen die niet willen schilderen, zal de installatie worden voltooid nadat de laatste plank is vastgesteld.

Aanvullende informatie
Het deel van het snijden of verlijmen van het materiaal kan enige twijfel geven over de ophoping van vuil, maar wees gerust, deze stap is zeer eenvoudig.

De gebruikte lijm kan de contactlijm zijn, of een witte lijm die geen geur heeft. Beide lijmen zijn gemakkelijk te vinden in elke bouwmaterialenwinkel.

Zeker, het versieren is nog nooit zo makkelijk en leuk geweest. Dat komt omdat het 3D-wandpaneel ervoor zorgt dat elk gebouw er mooi uitziet zonder alle chaos van een bouwplaats.

Bron: www.deurenweb.nl