Tips voor een optimaal rendement

Tips voor een optimaal rendement

Geplaatst door

De energieprijzen lijken voortdurend te stijgen. De maandelijkse kosten worden hierdoor steeds hoger, waardoor steeds meer huishoudens zoeken naar alternatieven om de kosten te verlagen. Zonnepanelen zijn een mooi alternatief om de schommelende energieprijzen te vermijden. Indien jij zonnepanelen kopen overweegt, is het verstandig om vooraf te kijken naar de verschillende soorten zonnepanelen.

De zonnepanelen zijn immers in verschillende soorten met uiteenlopende eigenschappen. Zo zal er onder meer een verschil zijn in rendement. Hoe hoger het rendement van de zonnepanelen, oftewel het percentage van het zonlicht dat wordt omgezet in energie, hoe hoger de besparingen en dus hoe gunstiger voor de bewoners. Er zijn diverse factoren die invloed hebben op het rendement. Ben jij benieuwd hoe jij het rendement optimaliseert? Lees snel verder.

Soort zonnepanelen

Ook in Nederland zijn er verschillende soorten zonnepanelen verkrijgbaar: monokristallijn, polykristallijn, amorf en glas-glas panelen. Deze soorten verschillen onder meer in rendement. Monokristallijn silicium panelen worden bestempeld als beste keuze als het gaat om rendement, zowel in woningen als bedrijven. Polykristallijne zonnepanelen worden als tweede keuze aangeraden. Hieruit blijkt dat een lage aanschafprijs niet altijd de beste keuze is. In dit geval is een goede investering financieel het meest aantrekkelijk op lange termijn.

Garantieperiode

Niet iedere leverancier van zonnepanelen bieden dezelfde garantieperiode. Het is belangrijk om rekening te houden met de details van de leverancier, zoals het totaal aantal garantiejaren, mogelijke voorrijkosten bij reparaties en de garantieperiode van de omvormer. Indien er een onderdeel kapot is en dit onderdeel onder de garantie valt, waardoor dit onderdeel direct wordt gerepareerd of vervangen, zal het rendement weer geoptimaliseerd worden in korte tijd. Hierdoor heeft de garantieperiode degelijk invloed op het rendement.

Correcte montage

Bij een optimalisatie van het rendement kijkt men vooral naar de zonnepanelen, al is het ook verstandig om naar andere factoren te kijken, zoals de montage van de panelen. De zonnepanelen voor bedrijf zullen naar een specifieke richting moeten liggen en een bepaalde hellingshoek moeten hebben om een optimaal rendement te behalen. Indien de panelen verkeerd gemonteerd worden, kan dit invloed hebben op de ligging en daardoor op het rendement.

Om die reden is het verstandig om de montage uit te laten voeren door een expert met ervaring. Op die manier zul jij zekerder zijn van een succesvolle plaatsing, waarbij het rendement geoptimaliseerd wordt. Een ervaren zonnepanelen bedrijf weet immers exact hoe de panelen het best geplaatst moeten worden en op welke manier de panelen stevig verankerd kunnen worden aan het dak, zodat de panelen goed bestand zijn tegen de weersomstandigheden.