budgetvriendelijke verbouwing

Tips voor een budgetvriendelijke verbouwing

Geplaatst door

Verbouwen kan duur zijn, vooral als je dure materialen zoals een CNC draaibank nodig hebt. Daarnaast is verbouwen ook nog iets wat erg ingrijpend kan zijn, vandaar dat het prettig is als je dit zo snel en goedkoop mogelijk kunt doen. Lees meer tips in deze blog.

Verbouw en sloop zoveel mogelijk zelf

Je bent goedkoper uit als je het grootste deel van de verbouwing zelf doet. Wees wel eerlijk tegen jezelf over je verbouw-vaardigheden; je kunt het beter uit handen geven aan een aannemer als je zelf weinig ervaring hebt met verbouwen.

Bepaal waar je het meeste op kunt besparen

Als je bespaart op de kostenpost waar je het meeste kunt besparen, dan kun je dit geld gebruiken om iets anders mee te betalen. In de toekomst zul je steeds meer dingen kunnen terugverdienen, wat altijd prettig is.

Hergebruik je spullen

Als je spullen hergebruikt bespaar je niet alleen tientallen euro’s, maar doe je ook iets goeds voor het milieu. Kijk bijvoorbeeld of er een CNC bewerkingscentrum te koop is en gebruik deze voor meerdere verbouwingen. Als je dit doet heb je minder afval en worden er minder materialen geproduceerd, wat erg duurzaam is. 

Schakel vrienden en familie in

Je bespaart geld door familie of vrienden in te schakelen. Je kunt ze ook vragen om hun referenties en een contract opstellen als dit nodig is. Op deze manier voorkom je dat de verbouwing slecht verloopt en dat je relatie met je vriend of familielid verpest wordt.

Stel een planning en budget op

Als je van tevoren op papier hebt staan hoe je alles wilt gaan aanpakken, bewaar je het overzicht een stuk beter. Een verbouwingsproces verloopt vaak chaotisch en omdat het je eigen woning betreft kun je je vaak niet terugtrekken. Als je vooruit plant wat je gaat doen blijft de chaos beperkt en houd je het overzicht enigszins. 

Shop tijdens de sales

Je kunt bouwmaterialen het beste aanschaffen wanneer deze het goedkoopste zijn en wanneer er korting is. Hiervoor doe je er goed aan om te plannen. Kijk bijvoorbeeld eens online naar waar er korting te vinden is.

Sla materialen goedkoop en groot in

Hoe minder geld je kwijt bent aan materialen, hoe beter. Vaak ontvang je korting wanneer je grotere hoeveelheden inslaat. Ook ben je een stuk goedkoper uit als je bepaalde dingen tweedehands koopt, zoals bijvoorbeeld op Marktplaats. Let hierbij wel op of de kwaliteit in orde is.

Vergelijk offertes met elkaar

Vraag je offertes op tijd aan. Op deze manier kun je verschillende offertes met elkaar vergelijken zodat je altijd de beste vakman hebt voor een voordelige prijs. Vragen kun je later altijd nog stellen.

Maak op tijd keuzes

Als je niet durft om een keuze te maken, kost je dit meer geld. Een aannemer of vakman moet dan natuurlijk op je wachten, je hebt dubbele kosten en vaste lasten die doorlopen, enz. Dit geld kun je veel beter ergens anders voor gebruiken!

Maak duidelijke afspraken

Wanneer je een aannemer inhuurt, moet je heldere afspraken maken en zeker weten waar je aan begint. Bespreek alles duidelijk door, en als je vragen hebt moet je deze gewoon stellen. Het gaat namelijk wel om de verbouwing van je woning en je wilt er zeker van zijn dat dit proces goed verloopt.