tips kindvriendelijke tuin

Met deze tips heb je binnen een no-time een kindvriendelijke tuin

Geplaatst door

Zelf wil je natuurlijk van je tuin kunnen genieten, voor de kinderen is een leuke tuin ook heel erg belangrijk. Kinderen kunnen door middel van verschillende factoren in de tuin veel leren.

Een veilige speelomgeving is erg belangrijk en kan op verschillende manieren worden gecreëerd.

Leren en spelen in de tuin

Een goede combinatie die je kunt maken is spelen en leren tegelijk. Hierbij zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan het toepassen van een moestuin. Een moestuin kan voor kinderen erg leerzaam zijn. In een moestuin kunnen kinderen kennismaken met bijvoorbeeld verschillende soorten kruiden of groenten. Op deze manier kunnen ze leren wat wat is en kunnen ze ontdekken hoe de groenten en kruiden ontstaan.

Een veilige speelomgeving

Wanneer vooral erg kleine kinderen gaan spelen in de tuin is het fijn als je je hierom niet te veel zorgen hoeft te maken. Een erg populair speeltoestel onder de kinderen is de trampoline. Veel kinderen spelen graag op zo’n toestel. Met de Salta trampoline is dit geen probleem. Deze trampoline zorgt ervoor dat de kinderen veilig kunnen springen, en niet van de trampoline vallen. Door middel van een net om de trampoline heen, is dit voor jong en oud volkomen veilig.

Een speeltuin hoeft niet duur te zijn

Vaak is het toevoegen van een speeltoestel in de achtertuin geen goedkope uitgave. Er zijn verschillende manieren om een leuke en veilige speelomgeving te creëren voor de kinderen. Hierbij zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan een natuurlijke speelomgeving, het plaatsen van grote keien of boomstammen kan dan goed. Ook een klimboom is een leuk idee, de kinderen zullen erg trots zijn als ze de top bereiken. Zorg hier dan wel voor een dempende ondergrond van bijvoorbeeld gras of houtsnippers. Een natuurlijke speeltuin is erg leuk en niet duur!