tips vloer kiezen

Tips voor het kiezen van een nieuwe vloer

Geplaatst door

Ga jij binnenkort intrekken in jouw nieuwe huis of ondergaat jouw huidige huis binnenkort een verbouwing? Dan zal je wellicht ook een nieuwe vloer moeten kiezen. Vaak is dit een lastige taak en ook een keuze die men minder leuk vindt om te maken, dan het kiezen van nieuwe meubels. Dit is ook volkomen logisch, want voor een leek is een nieuwe vloer kiezen nog een aardig karweitje. Daarom geven wij jou wat kleine tips om het kiezen van een nieuwe vloer zo makkelijk en leuk mogelijk te maken.

Doe inspiratie op

Het makkelijkste is om te beginnen inspiratie op te doen. Het belangrijkste bij een vloer is natuurlijk dat jij hem mooi vindt en of het praktisch is dat komt later wel. Maak bijvoorbeeld een Pinterest account aan en verzamel hier plaatjes van vloeren of stijlen in jouw huis die jij mooi vindt. Hierdoor krijg je een goede indruk waar je naar op zoek bent en kan je ook een beetje zien welke vloer passen bij welke meubels. Het kan namelijk nog lastig zijn om je in te beelden of die ene vloer wel past bij de meubels die je in gedachte hebt. Een tip is dan ook om eerst algemene inspiratie op te doen over de stijl die jij in gedachte hebt en vervolgens eerst een keuze te maken voor de vloer. Dit maakt het kiezen van meubels ook een stuk makkelijker.

Vraag experts

Nu een een goede indruk hebt van een vloer die jij wel in jouw huis ziet zitten, is het tijd om daadwerkelijk naar vloeren te kijken. Maak van tevoren een lijstje waar jouw vloer aan moet voldoen. Wat zijn de uiterlijke eisen? Wat is het budget? Voor welke ruimte heb je de vloer nodig? Moet het makkelijk schoon te maken zijn om dat er bijvoorbeeld kinderen aanwezig zijn? Moet de vloer niet te glad zijn voor huisdieren? Maak een lijstje en neem ook foto’s mee van wat jij mooi vindt en ga daarmee naar een vloeren winkel. Martijn de wit heeft bijvoorbeeld een ruim assortiment van vloeren en hier lopen veel experts rond die jou kunnen helpen met dit soort vragen. Zij kunnen jou adviseren over verschillende soorten materialen zoals parket, houten vloeren en laminaat. Maar ook over verschillende kleuren en legtechnieken. Ook in vloerbedekking en vloerverwarming zijn zij gespecialiseerd. Als je de keuze voor jouw vloer heb gemaakt, dan kun je tot slot nog de keuze maken om het zelf te leggen of een team van Martijn de Wit daarvoor in te schakelen. Succes met het kiezen van jouw droomvloer!