klussen

Tips bij het klussen!

Geplaatst door

Ben jij van plan om te gaan klussen in je huis? Of het nu gaat om een grote klus of een kleine klus, en of je nu veel ervaring hebt met klussen of niet, een paar tips zijn natuurlijk altijd handig. Lees daarom gauw verder! Alvast veel succes/

Planning

Het is het makkelijkst wanneer je voorafgaand aan het klussen een planning maakt. Wat heb je allemaal nodig voor elke klus? Regel voordat je begint dat je de juiste materialen in huis hebt, dat je mensen inschakelt bij lastige klussen en dat je een container hebt geregeld waar voldoende in kan. Het is namelijk heel vervelend wanneer je net begonnen bent met klussen, en er dan achter komt dat je iets mist.

Bescherming

Zorg ook voor goede bescherming. Als je bijvoorbeeld oude verflagen wilt verwijderen, zorg er dan voor dat je een mondkapje draagt zodat je zo weinig mogelijk stofdeeltjes inademt. Ook is het belangrijk dat je tijdens het klussen beschermende kleding en schoenen draagt, net als een veiligheidsbril. Ook is het een tip om, wanneer je lang haar hebt, dit vast te doen. Als je bijvoorbeeld werkt met een machine, kunnen losse haren namelijk gevaarlijk zijn, want het kan zomaar zijn dat de machine grip krijgt op haren die los hangen. Hetzelfde geldt voor kleding die erg los zit. Ook dat is niet handig wanneer je werkt met een machine. Beter is het dan ook om geen loszittende kleding te dragen.

Tip: ben jij handig en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Misschien is deze vacature klusjesman iets voor jou!

Blijf alert

Het is belangrijk om uitgerust en alert aan het klussen te beginnen. Dat is namelijk het veiligst. En veiligheid staat voorop tijdens het klussen. Ga dus de avond van tevoren niet te laat slapen. Zo zorg je ervoor dat je tijdens het klussen alert blijft.

Een nette omgeving

Je kunt het best klussen wanneer dit gebeurt in een opgeruimde omgeving. Het is daarom aan te raden om al je gereedschap steeds op dezelfde, vaste plek neer te leggen. Op deze manier raak je het niet kwijt, en scheelt het werk om te gaan zoeken. Ruim ook rondslingerend afval gelijk op. Daardoor zul je niet struikelen over spullen die in de weg liggen.

Afval

Huur een bouwafval-container. Bouwafval is als het ware de verzamelnaam voor mix-afval, je kunt dus verschillende soorten afval in een container storten. Zo kunnen er in een bouwafval container onder andere puin, hout, kunststof, papier, textiel, metaal en nog veel meer gestort worden. De volgende zaken mogen in de container: Grofvuil – huisraad, bouw- en sloopafval, steenachtige materialen, papier – plastic, hout, maximaal 10% isolatiemateriaal, maximaal 15% gips – gasbeton, maximaal 15% vloerbedekking – zeil – vinyl – pvc. Het volgende mag juist niet in de container: dakleer – rubber – banden, asbest, asbest gelijkend materiaal (zoals golfplaten), koelkast – vriezer, chemisch afval – accu’s – olie – verfblikken, bielzen – c-hout – verbrand afval, matrassen, bedrijfsafval – etensresten, compost – mest.