Systeemwanden, waar moet je rekening mee houden!

Geplaatst door

Systeemwanden zijn niet dragende, geluidsisolerende binnenwanden voor zowel in huis als op kantoor. Een systeemwand kan verplaatst worden waardoor je de investering weer kan terugverdienen. Het is een handige manier om een ruimte op kantoor te scheiden of op te delen in kleinere ruimtes. Maar waar moet je allemaal rekening houden?

Type Systeemwand

Bij systeemwanden valt er te kiezen uit diverse types. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor dichte panelen (vaak zijn dit gipsvinyl platen) of glazen wanden. Ook een combinatie van deze twee types is mogelijk. In een grote ruimte kan je dan een gedeelte dichtmaken door middel van dichte panelen en een ander gedeelte juist met glazen wanden. Door te variëren krijgt je kantoorpand de ideale werkomgeving.

Berekenen van de systeemwanden

Veelal zijn systeemwanden prefab, dit betekent dat ze van tevoren gemaakt zijn. Het is daarom belangrijk om de hoogte en breedte van de ruimtes nauwkeurig te berekenen. Doordat de systeemwanden al zijn gemaakt en je de hoogte en breedte hebt gemeten, is het enkel nog een kwestie van plaatsen. Het fijne hiervan is dat het plaatsen geen dagen duurt en ook bijna geen troep met zich mee brengt.

Voordelen van systeemwanden

Een systeemwand kent verschillende voordelen. Zo zijn ze gemakkelijk te plaatsen, te verplaatsen of te vervangen. Het zorgt voor hoge geluidsisolerende waardes waardoor je in stilte kan werken en het kan ruimtes gemakkelijk indelen. Tevens zijn de systeemwanden inclusief geïntegreerde kozijnen en deuren.

Conclusie

Systeemwanden zijn verkrijgbaar in verschillende types zoals dichte panelen en glazen wanden. De grootste voordelen zijn dat de wanden gemakkelijk te plaatsen en te verplaatsen zijn waardoor je ruimtes kan indelen zoals jij dat wilt. Samen met de andere voordelen zijn systeemwanden de ideale oplossing om van grootte ruimtes in kantoorpanden de ideale werkomgeving te maken!