Stoere plankdragers voor opbergruimte die gezien mag worden!

Geplaatst door

Met plankdragers creëer je eenvoudig extra ruimte, ook op plekken waar je geen plaats meer hebt voor grote kasten. Een plankdrager zorgt ervoor dat de vloer vrij blijft, dus kan ook goed in kleine ruimtes toegepast worden.

Tegenwoordig kun je kiezen uit veel verschillende stijlen plankdragers dus voor elke smaak zijn er mooie oplossingen. Stoere plankdragers van metaal of oud hout met knoesten passen perfect in een industrieel interieur, maar ook in andere stijlen geven ze een mooi stoer tintje aan je interieur.

Stoere plankdragers monteren

Voor de montage zijn er veel verschillende systemen. De meeste systemen kun je makkelijk zelf, of samen met iemand, monteren. Een boormachine, rolmaat, schroeven, pluggen en een waterpas zijn voldoende voor de meeste plankdragers.

Veel boorden kun je ophangen met een railsysteem wat je met schroeven en pluggen monteert. Er zijn ook planken met een verborgen ophangmechanisme, zodat je een zwevende plank effect krijgt.

Ga je voor een stoere uitstraling dan is het juist leuk om ook voor een opvallend, stoer ophangsysteem te kiezen. Zwart metalen plankdragers geven direct een stoer effect of hang de boorden op aan mooie leren riemen of ijzeren kettingen.

Maar er kan nog veel meer. Ben je echt gek op een industriële look? Gebruik dan een stuk steigerbuis als ophangmechanisme. Aan de buis kun je speciale haken monteren waar je een boord aan op kunt hangen.

Materialen voor een stoere look

De volgende materialen zorgen voor stoer uitziende wandplanken en meubels. Metaal mag zeker gezien worden als je voor een stoere uitstraling gaat, dus plankdragers van metaal zijn een goede keuze. Combineer de plankdragers met boorden van verweerd hout met veel noesten, of kies voor een volledig metalen systeem.

Het mooie doorleefde hout hebben we net al genoemd, maar je kunt het niet alleen met metaal combineren. Hang de planken op in leren riemen, of kies voor een verborgen ophangmechanisme.

Plankdragers in leren riemen ophangen is een leuk doe het zelf project. Je hoeft alleen de riemen op maat te snijden, netjes af te meten waar je ze wilt hangen en met een boormachine boor je eerst de gaten voor in het leer. Daarna boor je de gaten in de muur en hangt ze op met schroeven en pluggen.

Een ander materiaal voor stoere wandplanken is beton. Ben je een beetje handig, dan kun je zelf aan de slag met betonstuc of betonciré zodat je een lichtgewicht betonlook boord kunt maken, maar zie je dat niet zitten dan zijn er ook gave kant en klare betonnen wandplanken te koop. De meeste betonnen wandplanken worden opgehangen met een verborgen plankdrager, zo lijkt de plank te zweven aan de muur.

Een plank of je eigen opbergmeubel

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om maar één wandplank te monteren, maar je kunt er ook voor kiezen om je eigen opbergmeubel te maken. Hang een paar planken onder elkaar en je hebt een mooie stoere wandkast die ook nog ruimtelijk oogt!

Zo profiteer je van extra opbergruimte, zonder je kamer te vol te maken met kasten.